Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokowanie zamka

Featured Replies

Napisano

Astra G HB 3 drzwi

Witam mam problem z prawym zamkiem przy zamykaniu czy pilotem czy kluczykiem nie zatrzaskuje prawych drzwi lewei tylna klapa sie blokują nieraz jest tak że nie mogę wcisnąc dźwigni przy szybie

Dzis odkręciłem boczek ale tam jest wszystko zabudowane że było to dalej nie szukałem tylko jakoś udało sie rozruszać że chodzi dźwignia to odłączyłem kostkę i bedę blokował drzwi przez wciśnięcie zapadki

Czy ktoś moze wie czy ten zamek jest rozbieralny czy trzeba kupować drugi czy da sie go jakos przeczyścić

Po wsłuchaniu się jak był na wierzchu to wyglada że to rygiel sie blokuje i przez to blokuje cały zamek

Napisano

> (...) czy pilotem czy

> kluczykiem nie zatrzaskuje prawych drzwi

Drzwi to Ty musisz zatrzasnąć przed zamknięciem zamka

> lewei tylna klapa sie blokują

Że co??

> nieraz jest tak że nie mogę wcisnąc dźwigni przy

> szybie

> Dzis odkręciłem boczek ale tam jest wszystko zabudowane że było (...)

Popraw treść swojego pytania bo inaczej nikt nie będzie miał ochoty rozszyfrowywać jego zawartości. Na pewno ktoś wie jak rozwiązać Twój problem ale musisz nam w tym pomóc. Dokładnie i poprawnie skonstruowane pytanie to połowa sukcesu wink.gif

A teraz moje pytanie do tematu.

Czy jeżeli zamkniesz zamki z pilota lub kluczykiem bez ryglowania, to czy też zostaną one zablokowane??

Napisano

Sprawdź czy złącze między drzwiami a słupkiem dobrze jest spięte.

Napisano
  • Autor

A więc tak jak zamykam z pilota czy kluczykiem bez ryglowania (Chodzi tylko o te prawe ,lewe i klapa wszystko jest w porządku) to raz sie zablokują drugim razem moge ich normalnie otworzyć wtedy tez nie wciąga do środka przycisku przy szybie i nie mogę go wcisnąc ręką

w takim przypadku nieraz pomaga drugie przycisnięcie pilita i zaryglowanie wtedy drzwi są zablokowane mimo że przycisk przy szybie nie jest wcisniety

Po otwarciu czy pilotem czy lkuczykiem to ze dwa razy się zdażyło że nie można było ich otworzyć po kilku próbach odpuściło i otworzyły się

Teraz mam odłaczona kostkę i blokuje te drzwi przez wciskanie i wyciąganie ręką przycisku

Po wyjęciu zamka zauważyłem że teraz jak podłacze kostkę i bede zamykał bez ryglowania to wszystko będzie dobrze do momentu zaryglowania wtedy zaczyna się knocić

Głównie teraz chodzi mi o to teraz czy można bez żadnego roznitowywania czy rozwiercania rozebrać obudowę zamka żeby dostać się do mechanizmu to postaram sie znaleśc przyczynę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.