Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przerejestrowanie gdy nieaktualny adres w DR

Featured Replies

Napisano

Czesć, mam taką zagwostkę:

Kupiłem samochód, a sytuacja jest taka, że poprzedni właściciel zmieniał adres zameldowania i nie uaktualnił go w Dowodzie rej. Skutkiem tego, na umowie Kupna-Sprzedaży jest inny adres niż w DR. Niby właściciel jest jednoznacznie identyfikowalny przez nr PESEL, ale czy Wydział komunikacji przerejestruje mi samochód czy będzie robił problemy i będe musiał ścigać poprzedniego właściciela żeby zrobił wpis do DR? tongue.gif

Napisano

> Czesć, mam taką zagwostkę:

> Kupiłem samochód, a sytuacja jest taka, że poprzedni właściciel

> zmieniał adres zameldowania i nie uaktualnił go w Dowodzie rej.

> Skutkiem tego, na umowie Kupna-Sprzedaży jest inny adres niż w

> DR. Niby właściciel jest jednoznacznie identyfikowalny przez nr

> PESEL, ale czy Wydział komunikacji przerejestruje mi samochód

> czy będzie robił problemy i będe musiał ścigać poprzedniego

> właściciela żeby zrobił wpis do DR?

będzie robił. Miałem identyczną sytuację... Niestety musisz się pofatygować do gostka i powiedzieć mu żeby napisał Ci oświadczenie i podpisał ,że zmienił adres zameldowania i do tego ksero dowodu osobistego niech da i sprawa załatwiona ok.gif

edit:

i idziesz z tymi dokumentami do WK i śmiało bez problemów rejestrujesz autko ok.gif

Napisano

W takiej sytuacji aby uniknąć kłopotliwych pytań należało wpisać do umowy stary adres (taki sam jak w DR). Wiem, wiem - poświadczenie nieprawdy, fałszerstwo, kryminał etc. zlosnik.gif Tyle, że... nikt w wydziale meldunkowym sprawdzać nie będzie gdzie gość aktualnie mieszka. "Nowy" WK prześle dane z umowy i DR do "starego" WK, tam zostaną (pomyślnie) zweryfikowane i urzędnicy "odfajkują" kolejną rejestrację bezproblemowo. zlosnik.gif

Napisano

> będzie robił. Miałem identyczną sytuację... Niestety musisz się

> pofatygować do gostka i powiedzieć mu żeby napisał Ci

> oświadczenie i podpisał ,że zmienił adres zameldowania i do tego

> ksero dowodu osobistego niech da i sprawa załatwiona

TEż miałem taką sytuację i niestety taka operacja jak u Ciebie nie pomogła sciana.gif najpierw pojechałem do sprzedającego żeby napisał takie oświadzczenie i ksero dowodu, w WK niestety im się nie podobało.... Musiałem prosić sprzedającego o pofatygowanie się do gminy aby wyciągnął poświadczenie że w tych latach był zameldowany w danym miejscu, a od danego roku jest już zameldowany w aktualnym miejscu... idopiero to przeszło.....

Także proponuje od razu zacząć od poświadczenia z urzędu, żeby zaoszczędzić sobie ewentualnie podwójnej drogi....

PS: ALE wiadomo że co WK to inne obyczaje panują zlosnik.gif

Napisano

Na umowie wpisujesz dwa adresy aktualny i dawny adres. Ja tak sprzedawałem swój samochód bez aktualizacji dowodu i kupujący nie miał żadnych problemów.

Napisano

> Na umowie wpisujesz dwa adresy aktualny i dawny adres. Ja tak

> sprzedawałem swój samochód bez aktualizacji dowodu i kupujący

> nie miał żadnych problemów.

Wszystko zależy od WK waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, widze że możliwości jest kilka i co kraj to obyczaj. Dlatego próbuje dodzwonić sie do mojego WK, ale od 4 godzin nikt nie raczył odebrać telefonu... porażka normalnie sick.gif...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.