Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra II 1,4 kombi gaśnie na wolnych obrotach

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich

Mam problem z moja astrą II 1,4. Wiem że zaraz wszyscy krzykną że to EGR, ale wysłuchajcie do końca. Problem zaczął się w zeszłym roku.Po przejeżdżaniu około 20 km w warszawskich korkach samochód zaczął gasnąć na wolnych obrotach. Objawy wskazywały na egr, kupiłem nowy - objawy się nie poprawiły. Gdy go odłączyłem wyskakuje check. Samochód odpalam na dwa razy.Za pierwszym razem gaśnie po kilku sekundach, po ponownym odpaleniu chodzi bez zarzutu - check się świeci.Byłem dzisiaj w dwóch warsztatach z podłączonym EGR-em. W pierwszym diagnoza EGR i koszt 650 zł za sam zawór. W drugim również po podłączeniu do komputera - nie ma żadnego błędu ale samochód gaśnie po kilkunastu sekundach . Mechanicy nie są przekonani że to EGR bo nic nie wyskakuje-żadnego błędu, a auto gaśnie. Po odpięciu zaworu samochód odpala i chodzi bez zarzutu, wyskakuje jednak na kompie błąd egr i po skasowaniu samochód gaśnie. Rozłożyli recę. Samochód zabrałem i jeżdżę z odłączonym egr. Czekam tylko aż się znów zapali i bedę odpalał na dwa razy. Pomóżcie co z tym zrobić . Ewentualnie podajcie namiar na dobrego maechanika z okolić Warszawy - Ursusa. Bardzo proszę. Co może być jeśli nie egr.

Napisano

Silnik krokowy i przepustnica czy było coś z tym robione? Skoro gasnie na wolnych obrotach to na początek wypadałoby przynajmniej przeczyścić krokowca.

Napisano

Witam.

Spis polecanych warsztatów jest w FAQ.

Przy takich objawach (losowe zgaśnięcia, brak błędów) koniecznie jest podpięcie diagnoskopu i (co może nawet ważniejsze) mechanik znający się na jego obsłudze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.