Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś już sam programował ecu w DT Gas System

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie czy ktoś już samodzielnie przy pomocy interferejsu oprogramowania i laptopa stroił Fiata Brava 16 16V z instalacją DT Gas System, jeżeli tak to czy mógłby się podzielić wiedzą, co i jak, na co szczególnie zwrócić uwagę w ustawienia? Mam Już wszystkie zabawki i chcę się zabrać za regulację. Mam zbyt duże spalanie w cyklu mieszanym 13-14,5 l/100 a w trasie średnio przy spokojnej jeździe 10,5 z klimą Może z innym fiatem z pojemnością 1,6

Napisano

> Jak w temacie czy ktoś już samodzielnie przy pomocy interferejsu

> oprogramowania i laptopa stroił Fiata Brava 16 16V z instalacją

> DT Gas System, jeżeli tak to czy mógłby się podzielić wiedzą, co

> i jak, na co szczególnie zwrócić uwagę w ustawienia? Mam Już

> wszystkie zabawki i chcę się zabrać za regulację. Mam zbyt duże

> spalanie w cyklu mieszanym 13-14,5 l/100 a w trasie średnio przy

> spokojnej jeździe 10,5 z klimą Może z innym fiatem z pojemnością

> 1,6

hasło masz?

Napisano

> Jak w temacie czy ktoś już samodzielnie przy pomocy interferejsu > oprogramowania i laptopa stroił Fiata Brava 16 16V z instalacją > DT Gas System, jeżeli tak to czy mógłby się podzielić wiedzą, co > i jak, na co szczególnie zwrócić uwagę w ustawienia?

W tej instalce nie ma co ustawiac robisz I kalibracje na obrotach około 2500 ,nastepnie na jalowym i podczas jazdy.Wazniejszy jest nowy soft jesli masz jakis stary.Z ktorego roku jest instalka? i jaka jest wersja softu?Jaki to system wtrysku Gas -Tech 500 . 700 ?Mozesz to odczytac po polaczeniu laptopa z ECU gazowym jesli znasz hasło do sterownika/fabryczne prv/ Opis -instrukcje programowania moge przeslac na e- mail w poniedzialek

Napisano
Proszę stosować jakieś bardziej sensowne tytuły wątków
Napisano
  • Autor

> Proszę stosować jakieś bardziej sensowne tytuły wątków

próbowałem wzbudzić zainteresowanie

Napisano

> próbowałem wzbudzić zainteresowanie

to nie kącik psychologiczny tylko techniczny, proszę o zmianę tytułu

Napisano

U mnie wykonuję się tylko kalibrację na jałowym. Współczynnik, który wyjdzie Ci po kalibracji możesz jeszcze ręcznie skorygować (ja musiałem tak zrobić). Na mapie poprawek w zasadzie powinno być wszędzie 100. Dopuszczalne poprawki o ile dobrze pamiętam w granicach 20%. Ja manipuluje tylko współczynnikiem głównym i obserwuję czasy wtrysków, gdyż fundamentalna zasada jest taka: czas wtrysku w tych samych punktach pracy po przełączeniu na gaz-benzyna musi być taki sam. Jeśli tak nie będzie rozjedzie Ci się mapa komputera benzynowego.

Mam Gas-Tech 600 (przerobiony z 500 przez nowy soft i wtryski) w Felicji 1,6.

Napisano

> hasło masz?

a da się je ominąć??

też mam ten niewypał ale się za to nie biorę bo nie mam hasła.

Napisano
  • Autor

> Poszło!

Dzięki doszło może mi to pomoże w zrozumieniu metody bo ja nie mam sekwencji a II generacje W sobotę trochę z tym walczyłem wgrałem najnowsze firmware i przekonałem się że muszą być podane dwie cewki bo automatyczne przejście z pb na gas nie działa i zauważyłem coś ciekawego ale się muszę się jeszcze upewnić doświadczalnie dzięki pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Czy ktoś może podpowiedzieć w jakim zakresie ustawić krokowca (przez gazownika albo firmowe było i jest 103 i 107)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.