Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uno 1.0 fire umarl.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jechalem dzisiaj fiacikiem trasa okolo 90km/h(lpg) i nagle padl.Przerwal przelaczylem na benzyne rozrusznik i zaskoczyl ale na chwile.Od tamtej pory tylko krecil az sie nie wyladowal akumulator.Pchany chyba z 20min i nic.Od czego zaczac szukac przyczyne co sie moglo stac?

Napisano

Gdyby nie zaskoczył na benzynie to radziłbym pasek rozrządu obejrzeć. smile.gif

Ale skoro zaskoczył to teraz najlepiej zacząć od iskry.

Napisano
  • Autor

> Gdyby nie zaskoczył na benzynie to radziłbym pasek rozrządu obejrzeć.

> Ale skoro zaskoczył to teraz najlepiej zacząć od iskry.

Jakby poszedl pasek to nie uslyszalbym tego.Zaskoczyl ale na chwilke na tej benzynie.Jezeli nie bedzie iskry-to aparat zaplonowy,czujnik halla?

Napisano

> Jakby poszedl pasek to nie uslyszalbym tego.Zaskoczyl ale na chwilke

> na tej benzynie.Jezeli nie bedzie iskry-to aparat

> zaplonowy,czujnik halla?

Jak nie bedzie iskry to moze to byc cewka, kopułka albo aparat

Napisano

> Jak nie bedzie iskry to moze to byc cewka, kopułka albo aparat

Otwórz jeszcze na poczatek kopulke bo moze połamały się te "ząbki"

Napisano
  • Autor

> Otwórz jeszcze na poczatek kopulke bo moze połamały się te "ząbki"

Mozliwe by to sie stalo podczas jazdy?

Napisano

> Mozliwe by to sie stalo podczas jazdy?

Innego wyjscia ni ma niz wtedy gdy palec się kręci.

2 miechy temu mi tak auto umarło... jechalem i nagle zaczelo tracic moc. Nie wchodząc w szczególy z 4 został mi jeden ząbek i jakimś trafem spaliła się przez to cewka.

Ew. spróbuj papierem sciernym te ząbki przejechać jesli sa wszystke albo sa tak starte ze nie działa wszystko jakpowinno.

Napisano
  • Autor

> 2 miechy temu mi tak auto umarło... jechalem i nagle zaczelo tracic

> moc. Nie wchodząc w szczególy z 4 został mi jeden ząbek i jakimś

> trafem spaliła się przez to cewka.

Jak sprawdze cewke?

Dopiero jutro sie za to wezme dzisiaj nie mam czasu ale chcialbym wiedziec co i jak

Napisano

> Jak sprawdze cewke?

> Dopiero jutro sie za to wezme dzisiaj nie mam czasu ale chcialbym

> wiedziec co i jak

MEchanik to robił tak ze bezposrednio do kabla od cewki swiece podpiął i iskre sprawdzał. Ale wystarczy chyba wyjąć swiece i sprawdzić czy iskre ma.

Najlepiej IMO wez odczep kopulke i zobaczysz na szybko czy mam cos racji czy to moze cos innego.

Napisano
  • Autor

> MEchanik to robił tak ze bezposrednio do kabla od cewki swiece

> podpiął i iskre sprawdzał. Ale wystarczy chyba wyjąć swiece i

> sprawdzić czy iskre ma.

> Najlepiej IMO wez odczep kopulke i zobaczysz na szybko czy mam cos

> racji czy to moze cos innego.

Byłem przy samochodzie.Kopulka palec wyglada ok.Nie zdazylem sprawdzic iskry bo ako padlo.Podladuje kilka godzin i podejde zobacze dalej.Ale wydaje mi sie ze nie slychac pompy paliwa(na 100%)nie jestem pewien.

Napisano
  • Autor

No i autko odpalilo.Ale co moze byc przyczyna?Nic wielkiego nie zobilem.Sciagnalem kolupke wyjalem palec oczyscilem troszke.Sciagnalem przewod z cewki wlozylem spowrotem.Zdjalem przewod z jednej swiecy i kazalem kierowcy zakrecic by zobaczyc iskre a autko zapalilo.Wiec gdzie mogla byc rzyczyna?Gdzie co szukac?Nie chce wyjechac dalej i znowu mi stanie.

Napisano

Cud... hehe.gifgrinser006.gif

Przeczyszczenie kopułki, wychodzi na to, jak jest zawilgocona, bądz zasyfiała{taki zielony nalot na węglikach}, to mogą być problemy z rozruchem...

Napisano
  • Autor

Ale czy jest pewnosc ze to to?Nie chce jezdzic ze swiadomoscia ze zaraz stanie i nie ruszy.Wiecej czyscilem palec na koncu byl taki ciemny nalot zeskrobalem to i wszystko.

Napisano
hmm.gif Stary, pewności nigdy nie ma...
Napisano
  • Autor

Jednak nadal problemy z uniakiem.Podczas jazdy sobie gasnie.Odpalam go i jade dalej.Czy wplyw na tpo moga miec stare przewody(od poczatku nie wymieniane tj jakies 4lata).I stare swiece(nie ruszane z 2lata)?

Napisano

No na pewno po wymianie świec i kabli WN, jeżeli problem będzie dalej, będziesz miał już więcej możliwości do wykluczenia ewentualnych sprawców awarii... ok.gif

Napisano
  • Autor

> No na pewno po wymianie świec i kabli WN, jeżeli problem będzie

> dalej, będziesz miał już więcej możliwości do wykluczenia

> ewentualnych sprawców awarii...

Dziekuje za rady wymienie swiece kable i zobaczymy jak nie p-omoze bede dalej prosil o wskazowki.

Napisano

> Dziekuje za rady wymienie swiece kable i zobaczymy jak nie p-omoze

> bede dalej prosil o wskazowki.

Ma się rozumieć... ok.gif

Napisano
  • Autor

Co ile prawidlowo wymienia sie przewody WN i swiece??

Napisano

> Co ile prawidlowo wymienia sie przewody WN i swiece??

przewody jak tego wymagaja, swiece w zaleznosci jednoelektrodowe co 15kkm wieloelektrodowe co 30kkm to tylko zalecenia producentow swiec ja na jednoelektrodowych dalem rade zrobic 40kkm i byloby wiecej ale rozrzad umarl:) (ford 1,4i silnik do wywalenia, a ze buda tez byla do roboty poszedl na zyletki)

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Witam!

Niestety moja radość nie trwała długo.Dzisiaj znowu to samo.Jade i uno umarło.Zaskoczyło i zd..ło.I tak ładnych pare razy.Dojechałem do domu ale odpalalem go z 10razy.Co to moze byc?Ja stawiam na moduł juz kiedyś tak miałem.Jak go mogę sprawdzic?Nie chce odstawiac do elektryka.

Napisano

Gaśnie tylkow trakcie jazdy czy masz tez problem z uruchomieniem auta wogole?

Napisano

Sprawdałes polaczenia kabli styki itd? Mnie swojego czasu przelamal si e przewod dochodzacy do modulu na aparacie zaplonowym. Wymienilem (80pln za ogdzinalny wraz z podstawka modulu) i koniec problemow

Napisano
  • Autor

Gasl podczas jazdy i wtedy byl problem z odpaleniem.Raz mi sie zdarzylo ze byl problem odpalic nie wiem czy to byl powod czy mroz i ako siadlo.Wymienilem dzisiaj modul zobaczymy czy cos pomoze.

Napisano

odpal i puruszaj tym przewodem co dochodzi do modulu, lubi sie przelamywac i nie stykac, dziei temu auto moze zgasnac niespodziewanie w korku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.