Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna wycieraczka kaput

Featured Replies

Napisano

Przepraszam, jeżeli już było, ale ta wyszukiwarka na Autokąciku doprowacza mnie do szaleństwa - nie dość, że jak jej zapuszczę szukanie "silnik wycieraczki" to znajduje wszystkie posty ze słowem "silnik", to jeszcze przy próbie ponownego użycia każe mi czekać screwy.gif Wszyscy tak mają czy tylko nowi userzy ???

Padł mi napęd tylnej wycieraczki. Najpierw zaczął się zacinać i chodzić "skokami", a teraz w ogóle szlag go trafił. Jeszcze nie zaglądałem do środka, ale objawy wskazują raczej na coś mechanicznego niż elektrycznego.

Czy ktoś z Was już w Stilonie takie coś przerabiał i na ile to może odchudzić portfel ? buu.gif

Napisano

w stilo nie mialem problemow z mechanika wycieraczki. W tipo swego czasu silniczek zachowywal sie identycznie do w/w opisu. Rozwiazanie - demontaz i hardkorowa kapiel w w40 i z silniczka wielkosci kieliszka wypadla szklanka blota/mazi/syfu.. 20.GIF

szukajka traktuje wszystkich po rowno.. sick.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki,

jutro spróbuję go rozprawiczyć, może to będzie to samo.

Kurczę, ostatnio jak tylko mi się trafi dzień wolnego w pracy, to spędzam go na naprawianiu Stilo irked.gif

Napisano

Quote:

Przepraszam, jeżeli już było, ale ta wyszukiwarka na Autokąciku doprowacza mnie do szaleństwa - nie dość, że jak jej zapuszczę szukanie "silnik wycieraczki" to znajduje wszystkie posty ze słowem "silnik", to jeszcze przy próbie ponownego użycia każe mi czekać Wszyscy tak mają czy tylko nowi userzy ???

To jest właśnie objaw zapychania forum przez zbyt długie cytaty wypowiedzi na które się odpowiada !

Za chwilę wogóle nie da się z niej skorzystać ! sciana.gif

Dlatego trzeba będzie zacząć dzielić wczasami za ten proceder banned.gif30.GIFmad.gif

Napisano
  • Autor

Już po naprawie smile.gif

W sumie nic drastycznego, wystarczyło wyjąć silniczek, zdjąć szczotkotrzymacz i przy użyciu WD-40 uruchomić zawieszoną szczotkę.

Przy okazji oczyściłem trochę komutator (tylko szmatką z WD-40, bez papieru ściernego) i wycieraczka chodzi tak na oko z póltora raza szybciej, niż przedtem yay.gif

Niezbędne narzędzia: płaski wkrętak, krzyżak nr 2, torx 30, torx 15, młotek i przecinak, WD-40

Trzeba wymontować z samochodu napęd wycieraczek, odkręcić metalową klapkę od przekładni, wyjąć duże plastikowe kółko zębate (po prostu się wyciąga, bez żadnych zawleczek), następnie odgiąć 4 blaszki trzymające silnik przy obudowie przekładni i wyciągnąć go.

Napisano

> Niezbędne narzędzia: płaski wkrętak, krzyżak nr 2, torx 30, torx 15, młotek i przecinak, WD-40

> Trzeba wymontować z samochodu napęd wycieraczek, odkręcić metalową klapkę od przekładni, wyjąć duże plastikowe kółko zębate (po prostu się wyciąga, bez żadnych zawleczek), następnie odgiąć 4 blaszki trzymające silnik przy obudowie przekładni i wyciągnąć go.

Byłby fajny Manual gdyby nie brak Photo ... Obrazki do nas przemawiają waytogo.gif

Napisano

Ja o niebie Ty o chlebie! icon_eek.giffaint.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Byłby fajny Manual gdyby nie brak Photo ...

Nie przyszło mi do głowy wziąć aparatu fotograficznego mlot.gif

Zresztą to naprawdę proste jak budowa cepa, opis powinien z powodzeniem wystarczyć, a poza tym Mar_Co krzyczy, że serwer i tak już przeciążony 270751858-jezyk.gif

Aha, uprzedzając ewentualne pytania: młotek i przecinak (albo pobijak) są potrzebne, żeby z powrotem dogiąć blaszki mocujące silniczek do przekładni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.