Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Delikatnie spadające obroty

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Mój kropek posiada dziwny objaw generalnie wszystko jest oki - odpalam na benzynie, przełączam na gaz - ssanie działa prawidłowo - obroty spadają do poziomu około 850 - 900 i w momencie gdy chcę dodać gazu zanim się podniosą najpierw delikatnie spadają gdzieś do 600 (coś tak jakby lekkie dławienie ) - nie gaśnie.

Na benzynie też się to zdarza ale spadek jest mniejszy.

Może komuś się też tak działo ?? Generalnie sprawdziłem szczelność - odma itp ale mam wrażenie że to jest objaw mechaniczny - podobny objaw miałem w Marei 1.816V (winna była pęknięta rura dolotu powietrza).

Jeśli upewnicie mnie w przekonaniu że to wina jakiegoś "lewego" powietrza będę szukał dalej - chyba że to sprawa elektroniki - podsuńcie jakieś przyczyny.

Z góry dzięki

Napisano

Może to strzał w płot, ale mnię to wygląda na jakiś pierwszy objaw PWN lub świec. Podczas jazdy i energicznego przyspieszania z dołu jest OK?

Napisano
  • Autor

Dokładnie wszystko jest ok przy przyspieszaniu i energicznej jeździe też - nic go nie zamula ani nie dławi - fakt może to i świece wymieniałem jakieś 20 tyś temu jak zakładałem gaz razem z kablami - założyłem markowy komplet myslałem że do jakiś 35 tyś pociągną ale nie zaszkodzi przed mrozami wymienić w końcu wydatek niewielki a można to samemu zrobić.

A tak nawiasem trochę laickie pytanie - co to jest PWN??

Napisano

> Jeśli upewnicie mnie w przekonaniu że to wina jakiegoś "lewego"

> powietrza będę szukał dalej - chyba że to sprawa elektroniki -

> podsuńcie jakieś przyczyny.

> Z góry dzięki

Miałem coś podobnego męczyłem się z tym bardzo długo, obroty również spadały na benzynie, sporadycznie nawet gasł. Już się przyzwyczaiłem i przypisałem, że TTTM zrobiłem ok 40kkm.

Jak zupełnie padł i nie chciał praktycznie jeździć na gazie, stwierdziłem pad parownika.

Uszkodzona była membrana drugiego stopnia w parowniku, bardzo malutka dziurka i ogólnie membrany były"twarde"

Po regeneracji nie mam już od ponad roku żadnych dziwnych spadków obrotów.

U mnie na 99% winny był parownik, przy niczym innym nie grzebałem a samo raczej nie przeszło.

Napisano

> Miałem coś podobnego męczyłem się z tym bardzo długo, obroty również spadały na benzynie, sporadycznie nawet gasł. Już się przyzwyczaiłem i przypisałem, że TTTM zrobiłem ok 40kkm.

Regulacja, Panowie regulacja ...

Miałem tak samo i po odpowiedniej regulacji jak ręką odjął.

Ewentualnie co mi jeszcze przychodzi do głowy, to kończące się membrany ...

Napisano

> A tak nawiasem trochę laickie pytanie - co to jest PWN??

Przewody Wysokiego Napięcia grinser006.gif

Ale tak jak Tomto pisał, to chyba jednak bardziej w tym przypadku będzie kwestia regulacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.