Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciekający płyn pod maską z gumy która powin

Featured Replies

Napisano

Witam proszę o podpowiedź co to może być, zauwazyłem że pod autem są plamy, nie oleju lecz płyny chłodniczego, ale co ciekawe woda wylatuje przez gumę pod maską na środku czyli tam gdzie mocowanie drążków kierowniczych, dodam że niedawno zgasły mi żaróweczki włączające wentylaor a nawiew dział mi tylko od pozycji 3, na poziomie 1 i 2 nie działa nawiew, i wogóle jakoś nie jest gorąco. Pytanie co obstawić i czy też mieliście taki przypadek że woda wylatuje kapie z tego gumowego kondona pod maską. Dzięki za odp. bo nie wiem czy już kupowac nagrzewnicę:)

Napisano

> woda wylatuje kapie z tego gumowego kondona pod

> maską.

moja logika jakos nie moze tego pojac skad plyn bierze sie w tym kondonie na srodku silnika a tym samym na podszybiu bo z tamtad on ma odprowadzac wode... co do nargrzewnicy, to jest ona wewnatrz auta przy nogach na srodku wiec raczej to nie ona...'

P.S no chyba ze ty mowisz o innym kondonie a ja o innym...

Napisano
  • Autor

może troszkę jaśniej napiszę:) osobiście dziś zauważyłem że mam plamę pod autem nie małą nie dużą ale szukałem ską ta woda wylatuje, okazało się że kapie z tego gumowego po środku pod maską i tamtędy kapała woda:( ze środka, a wydawało mi się zawsze że te gumowe ustrojstwo służy do świeżego powietrza z zewnątrz, ratunku co to jest?

Napisano

no to kapala woda czy płyn... a co do kondona to sluzy on do odprowadzenia wody z srodkowej czesci podszybia, zaden łapak powietrza z niego nie jest... wink.gif

EDIT: wogole to pasuje uzupełnic profil bo nawet nie wiemy o jakim aucie rozmawiamy, jaki silnik itd.

Napisano
  • Autor

ups a to nie wiedziałem, już chciałem kupować nagrzewnicę:)) ale najlepsze jest to, że to dośc mocno kapało a sprawdzałem to po 3 godzinach postoju na parkingu w pracy (parking zadaszony) ale dzięki za info jutro znów sprawdzę co to moze byc bo jakiegos wielkiego ubytku płynu w zbiorniku wyrownawczym cieczy chlodzacej nie zauwazylem. Dzieki za poradę już będę spokojniejszy

Napisano

poza woda z opadów, mgły, rosy to nie ma prawa tam zadna inna ciecz uzywana w aucie cieknac, jak chcesz zciagnij podszybie a przekonasz sie ze nie ma w podszybiu zadnych wezy z ciecza...

Napisano
  • Autor

odezwę się przy okazji i powiem co udało mi się nowego ustalić w sprawie kapiącej cieczy z tzw gumy pod maską. Ale dziwi mnie ta ilość bo dopiero jak dotknąłem tej gumy to krople szybko leciały i pod autem byla plama 40 na 40 cm tej cieczy ale czy to woda czy to płyn chłodniczy to nie wiem ale inne weze suche ceikło tylko z tzw kondona po srodku każdy wie o co chodzi

Napisano

na 99,9 % napewno to nie płyn chłodzacy bo nie ma jak tam sie dostac...

Napisano
  • Autor

Czyli mam rozumieć że ta guma słuzy do odprowadzania wody np. deszczu ?

Napisano

> Czyli mam rozumieć że ta guma słuzy do odprowadzania wody np. deszczu

> ?

Dokladnie. Oczysc to sobie bo Ci sie zapchalo. Woda sie zbiera i powoli kapie...

Napisano
  • Autor

dziekuję ślicznie za cenną informację tak zrobię, oczyszczę tą gumę bo jje nigdy nie czyściłem w styczniu wymienialem filtr przeciwpyłkowy ale tej gumy nigdy nie czyscilem ani nie ruszałem. Dzieki!

Napisano

pewnie liscie i inny syf zapchal Ci odplyw. zdejmij podszybie i wyczysc wszytsko. dla proby mozesz wlac butelke wody i sprawdzic jak leci.

przy skladaniu zwroc uwage na wlasciwe wlozenie podszybia we wpust - jesli zle zalozysz beda problem z parowaniem szyb - mokry pylkowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.