Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Mam taki MAŁY problem i nie wiem co wymienić. Uno 1.0 fire z 1997r. na gaźniku i kopułce.

Wymieniłem stacyjkę i moduł zaplonowi i nić dalej gaśnie i to niezależnie od czegoś.

Nie ma żadnego powiązania przyczyny ze skutkiem.

A jak zgaśnie to nie można zapalić go przez jakiś czas . Rozrusznik kręci, alarm ominięty.

pomyślałem o czujniku hallai jak się go wymienia, wiem że jest w kopułce i jak go wymienić?

może ktoś ma jakieś fotki?

Napisano

rocznik 97 i gaźnik? widzę tu dwie sprzeczności, bodaj od maja '95 robili już tylko na wtrysku.

najpierw sprawdź dokładnie co masz...

Napisano

> rocznik 97 i gaźnik? widzę tu dwie sprzeczności, bodaj od maja '95

> robili już tylko na wtrysku.

> najpierw sprawdź dokładnie co masz..

Ja mam 97tr na wtrysku ten sam silnik i miałem taki problem , że jak przejechałem pare kilometrów silnik sie zagrzał o po 15 min nie dało sie go odpalić dopiero za około godzine postoju , wymieniłem moduł zpłonowy , sprawdzilem wszystkie czujniki czy z komputera przychodzi sygnał na wtrysk okazało się że uszkodzony jest wtrysk i z jakiś przyczyn nie podaje paliwa , musze go wymienić i bedzie gites narazie doraźnym środkiem jest środejk do czyszczenia wtrysku smile.gif

Napisano
  • Autor

Tak to jest na monowtrysku

mam jeszcze jedno pytanie - jak sprawdzić impulsator (fotka poniżej, link do strony na allegro)

http://moto.allegro.pl/item486294545_czujnik_magnetyczny_fiat_panda_tipo_uno_lancia.html

do modułu są 5 kabli na 2 kostkach. ! kostka to z impulsatora a druga to kostka z 3 kablami !. masa 2i3 to do czego bo te kable idą do kostki innej. Do czego idą i co to za kable?

Napisano

Ja miałem podobny problem. Auto gasło w najmniej spodziewanych momentach i nie chial zapalic przy duzej wilgotnosci. Zaden z mechaników nie wiedzial o co chodzi cyt. panie sprawdzilem wszystko i jest ok.

Odpal silnik, otworz maske i poruszaj przewodem dochodzacym do modulu na aparacie zaplonowym. Ja zgasnie to wymien ten przewod. Ja wlasnie tak zrobilem i wszelkie problemy zniknely a auto jezdzi jak tralala.

Napisano

mój uniacz dzisiaj zrobił mi zonka wieczorem...

poprostu naraz brakło jakby mocy yikes.gif a jak wcisnąłem sprzęgło, to tak po chwili dopiero zaświeciła się kontrolka ładowania i po niej ciśnienie oleju czyli zgasłbył drań jeden

bez zatrzymywania wyłączyłem zapłon, odpaliłem go bez żadnych problemów i gazzzzz ok.gif

hmm.gif

confused.gif

wtf?

sąsiad miał Uno, tylko nie pamiętam z jakim silnikiem, ale na wtrysku, to jemu jak nie chciał zapalić, to podobno ściągał klemy na parę chwil i po podpięciu aku wszystko wracało do normy

chyba każde auto ma jakieś swoje bolączki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.