Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cewka marea 1.6 16V - 98r

Featured Replies

Napisano

witajcie,

od jakiegos czasu mam w marysi serie niedomagan powiazanych wink.gif po zmianie kolektora na metal okazalo sie, ze na gazie strzela co chwila (wywalilo mi m.in. rezonator na dolocie powietrza) wiec szukam co powoduje strzelanie. Jade wg. trubleshotera 1,6 no i na cewce mam zupelnie inne odczyty na wszystkich uzwojeniach niz te podane w TS (rozne ale powtazale czyli oba uzwojenia wtorne to samo i oba pierwotne to samo) i tu moje pytanie czy cewki roznily sie miedzy soba w roznych rocznikach ?

Napisano

Nie przejmuj się - to raczej nie to...

Pewnie z połowa kącika ma inne odczyty, były różne typy - sam mam dwie cewki: Champion i Beru, do tego z pewnością był Bosch i pewnie jakieś chińszczyzny... Ale zawsze możesz spróbować zmienić cewkę...

Jak strzela, to albo jest za ubogo, albo kable/świece...

Napisano
  • Autor

no szukam najpierw wszystkiego co po mojej stronie by nie truc gaziarzowi dupy i nie pozwolic sobie mydlic oczu ze to pewnie to czy tamto. Znamienne (wskazujace wg. mnie - jesli sie myle niech mnie kto poprwi) jest to ,ze przez pierwsze 3 dni po zalozeniu gaz smigal idealnie a po tym zaczely sie notoryczne strzaly w wyniku czego teraz smigam na noPB ( gaz zalozony 2 tyg temu)

Napisano

> no szukam najpierw wszystkiego co po mojej stronie by nie truc gaziarzowi dupy i nie pozwolic sobie mydlic oczu ze to pewnie to czy tamto.

Odkształciła się membrana i masz ubogo, przez co strzela... Strzelał przy ruszaniu, jak dodawałeś gazu?

Sorki za złośliwość - a taka była fajna II generacja... Hamerykancka zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Odkształciła się membrana i masz ubogo, przez co strzela... Strzelał

> przy ruszaniu, jak dodawałeś gazu?

ano smile.gif

> Sorki za złośliwość - a taka była fajna II generacja... Hamerykancka

no nadal jestem przekonany, ze po wyregulowaniu bedzie smigalo, wszak instalka jest swieza i nawet sekwencje musielismy doregulowywac smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.