Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wrażenia z montażu

Featured Replies

Napisano

Jestem już kilka dni po montażu instalki więc chciałem się podzielić wrażeniami i użytkowania i montażu.

Gaz zakładałem w firmie:

Auto-GAZ Siewierz

http://www.autogaz.siewierz.pl

Byłem umówiony na montaż o godzinie 8:00 stawiłem się punktualnie ale jak to w życiu bywa inni z punktualnością mają problemy i montaż instalacji zaczął się 4h po moim przybyciu angryfire.gif nie wiem dlaczego nie możnabyło umówić się na 12 ale cuż. Nio to montujemy smile.gif i już pierwszy problem miałem mieć butle 41 litrów ale coś im się pomieszało i w końcu dostałem 34 litową. Dalej montaż szedł już raczej sprawnie aż do czasu zakładania kompa i emulatora, ponieważ miałem mieć założony jeszcze emu mapsensora którego mi za chiny nie chcieli założyć (czym mi ogromnie podpadli ) i emu mapsensora nie mam passed_out.gif , następna aukcja była z montażem przycisku w konsoli środkowej, gościu zaczął ściemniać że zaśpepka w konsoli się nie otwiera nio to wziąłem śrubokręt spod jego nóg i mu otworzyłem, potem było jeszcze lepsze hasło "nie da się założyć kable są za krótkie" hehe.gif nio to mówie można przecież przedłużyć "no w sumie" , nio i ostatnią niepozytywną rzeczą było że nie dolali mi wody destylowanej do chłodnicy jak dojechałem do domu miałem pusty zbiorniczek passed_out.gif

W warsztacie w sumie spędziłem 10h i radze każdemu kto zakłada instalacje poświęcić swój czas i pilnować gazowników.

Ale żeby nie było tak pesymistycznie smile.gif to inatalacja jest wykonana ok, dostałem kompa jakiego chciałem AL-700 (normalnie montują BINGO), chodzi dobrze nie gaśnie na luzie ani przy dojeździe do świateł, jedynie przy przełanczaniu na gaz jak przegazuje i od razu puszcze to gaśnie ale jak potrzymam sekunde dużej to jest ok, rzecz do doregulowania, mixer mam zamontowany tam gdzie być powinien.

post-24921-14352464809878_thumb.jpg

Napisano

> mixer mam zamontowany tam gdzie być powinien.

tzn? gdzie powinien byc?

Takze ostatnio zakladalem Al700+Lovato i narazie jestem zadowolony. Takze musialem wtracic swoje 3 grosze i tak:

- uparlem sie ze dolot ma byc nie zmieniony (bo swoja rure z zimnego powietrza mam odizolowana termicznie od reszty)

- uparlem sie na al i podpiecie i uruchomienie opcji TPS

- kazalem wlaczyc opcje cut-off

I co sie okazalo?Gosciu chcial mi rure obracac a narazie auto ani razu nie zgaslo przy wysprzeglaniu...jest OK :D

Napisano

> dostałem kompa jakiego chciałem AL-700 (normalnie montują

> BINGO)

A dlaczego wolałeś Al-700 od Bingo? Myślałem że Bingo no nowocześniejsza i lepsza kontrukcja?

Napisano
  • Autor

> tzn? gdzie powinien byc?

W skodzie felicii nad przepustnicą :-)

> A dlaczego wolałeś Al-700 od Bingo? Myślałem że Bingo no nowocześniejsza i lepsza kontrukcja?

Dużo czytałem różnych forum dyskusyjnych w tym i kącik skody i wyszło że bardzo dużo osób ma AL-700 i sobie chwalą smile.gif

Napisano

> - uparlem sie na al i podpiecie i uruchomienie opcji TPS

> - kazalem wlaczyc opcje cut-off

A możesz objaśnić co to znaczy i daje??

Napisano

> A możesz objaśnić co to znaczy i daje??

TPS to czujniko położenia (wychylenia) przepustnicy

Natomiast cut-off odcina dopływ gazu (zamyka autorator) przy hamowaniu silnikiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.