Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o kable do radia

Featured Replies

Napisano

WItam

Zamierzam dokupic sobie druga pare głośników ale z tego co pamiętam u mnie w kostkach iso od radia idą kable tylko do 2 głośników. Miałem ad182L a teraz mam ad 182M. Czy muszę kupić kostke iso głośnikową na 4 kanały i poprostu doprowadzic kable na nowo ucinając stare czy tam gdzieś het pod deską jest jakieś złącze i wystarczy że odepne ten kawałek (kostka iso na 2 głośniki i kabel do złącza jeśli jakeś jest confused.gif ) i podepne nowy (iso na 4 głośniki) Byłoby to prostsze alewydaje sie dość mało prawdopodbne bo w moim bravo nie ma instalacji ani do tweeterow a ni do tylnych głośnikow hmm.gif

Napisano

Sprawdź czy masz z tylu auta wystające kable do glośników? Jeśli Tak to sprawa doprowadzenia sygnału leży po stronie kostki przy radiu. Na radiu powinno być wyjście na 4 głośniki. Fiat wstawia zaślepkę- przejściówkę tak by sygnał płynął tylko na głośniki przednie. Głośnik niskotonowy i wysokotonowy są połączone tak, że stanowią jeden komplet.

Napisano

Ja mialem dokladnie tak samo.

Mialem radio starsze (z klapka) - a pozniej kupilem troszke lepsze (bez klapki i z RDS).

Tamto starsze radio - mialo wyjscie na 2 glosniki a nowsze na cztery - lecz kostka od starego radia miala styki tylko na 2 glosniki.

To co musisz zrobic to kupic 2 styki, zacisnac na nich przewody (o dlugosci wystarczajacej na pociagniecie ich do tylnych glosnikow) i wcisnac w kostke.

Wyprowadzisz je za radiem i za schowkiem, najlepiej pod progami przednich i tylnych drzwi i pod tylna kanapa.

I to wszystko. Ktore styki w kostce sa do tylnych glosnikow powinno byc opisane na odtwarzaczu - a jesli nie - to na smietniku BBM jest rysunek kostki ISO do bravy.

pzdr

Rostek

> Sprawdź czy masz z tylu auta wystające kable do glośników? Jeśli Tak

> to sprawa doprowadzenia sygnału leży po stronie kostki przy

> radiu. Na radiu powinno być wyjście na 4 głośniki. Fiat wstawia

> zaślepkę- przejściówkę tak by sygnał płynął tylko na głośniki

> przednie. Głośnik niskotonowy i wysokotonowy są połączone tak,

> że stanowią jeden komplet.

Napisano
  • Autor

Witka

Tak myslałem, że będę musiał prowadzić nowe kable. Dobry pomysł, żeby nie kupować nowej kostki tylko włożyć do starej styki ok.gif Tylko gdzie takie styki wytrzasnę confused.gif W sklepie ze sprzętem audio, z częściami do telewozirów czy może w sklepie z używana odzieżą? zlosnik.gif

Pozdro cool.gifok.gif

Napisano

> Witka

> Tak myslałem, że będę musiał prowadzić nowe kable. Dobry pomysł, żeby

Nie musisz prowadzić nowych kabli przez całe autku w skrzynce bezpieczników (po lewej na dole obok kierownicy) sa 2 konce w dużej białej kostce a 2 pod tapicerka z tyłu ...wystarczy przeciągnąc kabelek od radia do skrzynki (kable niestety trzeba odciąć od kostki bo tych przeciągniętych z radia nie podłaczysz do kostki) i zlutować ... a potem wyjąc z tyłu spod tapicerki i podłączyć do głośników ...

a swoja droga warto zmienić głośniki fiatowskie są do d.... :D

Napisano

Wystarczy podjechac na Wolumen i za 2 PLN kupisz kilka takich stykow.

A jesli nie jestes z Warszawy - poszukaj w sklepach elektronicznych.

Acha i nie sluchaj podpowiedzi o kostce w skrzynce bezpiecznikow - i tym bardziej nic nie ucinaj.

pzdr

Rostek

> Witka

> Tak myslałem, że będę musiał prowadzić nowe kable. Dobry pomysł, żeby

> nie kupować nowej kostki tylko włożyć do starej styki Tylko

> gdzie takie styki wytrzasnę W sklepie ze sprzętem audio, z

> częściami do telewozirów czy może w sklepie z używana odzieżą?

> Pozdro

Napisano

Dobry pomysł, żeby nie kupować nowej kostki tylko włożyć do starej styki Tylko gdzie takie styki wytrzasnę W sklepie ze sprzętem audio, z częściami do telewozirów czy może w sklepie z używana odzieżą?

Witam,

a może jedź do Media Markt czy cóś innego i kup sobie kostkę ... 9,99 PLN devil.gif i wyciąg sobie 4 złączki z kabelkami (wystardzy włożyć coś ostrego i nacisnąć taką zapdkę) potem zapadkę odkrzywiiasz wkładasz w orginalną kostkę i masz wystające 4 kabelki do których niestety trzeba już przylutować kable od głośników tylnych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.