Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie w Warszawie komputerowo sprawdzić spalanie?

Featured Replies

Napisano

Chciałbym sprawdzić czy mam wszystko dobrze wyregulowane. Czy przypadkiem część paliwa nie idzie na marne. Kolega podpowiedział mi żebym udał sie do warsztatu w którym podłączą samochód do komputera i to sprawdzą, oraz wyregulują gaźnik, zawory itd. Szukam takiego warsztatu w Warszawie. Chciałbym by zrobiono mi to dobrze ale i taniej niż w ASO.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Mieszkam na Bemowie. Może gdzies blisko znacie taki warsztat.

Poszukuję też warsztatu gdzie tanio zmienią mi zbiornik. Na jaki koszt mam sie przygotować?

Napisano

Witam.

Ja też z tych okolic i też takie same autko mam smile.gif

Co do kompa w Warszawie. Pewnie będzie trudno gdzieś to załatwić. Sorki ale w poście napisałeś o diagnostyce czy Ci za dużo auto nie pali benzyny - to możesz sprawdzić na każdej stacji diagnostycznej która robi badania techniczne (koszt ok. 30 PLN) wsadzają bagnecik w rurkę wydechową i po 5 minutach wiesz czy mieszankę masz zbyt bogatą czy zbyt ubogą. NAtomiast jeżeli chodzi o dokładną diagnostykę silnika to pozostaje tylko komputer. W ASO Moto-Transus (róg Połczyńskiej i Powstańców Śląskich) to koszt 70 PLN i to najniższa wartość w ASO w Warszawie. A u prywaciarza - myślę że 30-50 PLN ale niestety IThankYou.gif . Nie znam żadnego adresu bo taki nie był mi potrzebny. A jakie objawy ma kolega w swojej strzale, które skłaniałyby do takiego posunięcia.

A co do zbiornika to koszt samego zbiornika to 400-800 PLN (jeżeli jest mała dziura to można spróbować pospawać lub zalutować- oczywiście bez paliwa zlosnik.gif)plus pewnie z 200 PLN za wymianę.

Pzdr

Napisano

> Chciałbym sprawdzić czy mam wszystko dobrze wyregulowane. Czy

> przypadkiem część paliwa nie idzie na marne. Kolega

> podpowiedział mi żebym udał sie do warsztatu w którym podłączą

> samochód do komputera i to sprawdzą, oraz wyregulują gaźnik,

> zawory itd. Szukam takiego warsztatu w Warszawie. Chciałbym by

> zrobiono mi to dobrze ale i taniej niż w ASO.

> Z góry dziękuje za odpowiedzi.

> Mieszkam na Bemowie. Może gdzies blisko znacie taki warsztat.

> Poszukuję też warsztatu gdzie tanio zmienią mi zbiornik. Na jaki

> koszt mam sie przygotować?

Wyreglować to sie nic nieda bo ty masz wtryski i jest taka sonda zwie się Lambda co bada spaliny i reguluje skład mieszanki , więc możesz miec padnięta sonde

Napisano

> Poszukuję też warsztatu gdzie tanio zmienią mi zbiornik. Na jaki

> koszt mam sie przygotować?

W ubiegłym roku wymienialem zbiornik w miejscowosci oddalonej od W-wy o jakieś 50km. Magik z tamtejszego zakładu zrobił mi to za 50zł. Kiedy interesowałem się taką wymianą w stolicy słyszałem 200-300zł. Ale tutaj ludzie zawsze mają poczucie humoru i cały czas mamy do czynienia z różnego rodzaju promocjami wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.