Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpaleniem na nowym aku

Featured Replies

Napisano

Witam

Miesiąc temu kupiłem nowy akumulator. Od jakiegoś tygodnia (wcześniej już chwil tez ale bardzo słabo) nie chce zapalić rano. Tzn. kręci rozrusznik ale bardzo słabo. Czasem chwyci (słychać jakby się rozkręcał i po 5 sekundach chwyci) ale najczęsciej nie pomaga nic. Jak odpale go na popych to wszystko chodzi elegancko i jak zgasze go to moge zaraz normalnie odpalić chociaż nie jest to w 100 % siła rozrusznika taka jaka być powinna. Jak odpale i przejadę do pracy około 20 km i silnik jest rozgrzany i go zgaszę yto problem jest taki sam. Nie moge go odpalić i rozrusznik ledwo kręci. Zostawie go na 20 moinut i jak ostygnie to łapie. Mam inst. gazową ale gasze i zapalam auto na benzynie (przełączam jakaś minute wczesniej.) U 4 mechaników terminy po Nowym roku dopiero. ktoś ma jakiś pomysł?? Z jakimi wydatkami muszę się liczyc?? Czy to sewka, rozrusznik czy zapłon ??

Napisano

witam, my Pana znamy hmm.gif

profil i przywitać by się wypadało smirk.gif

Napisano
  • Autor

> witam, my Pana znamy

> profil i przywitać by się wypadało

No tak... zpomniałem smile.gif Dzień dobry wszystkim smile.gif

Fiat Punto 1 55s, 97r. benz + gaz, 160 tys km

To sie już wieęcej nie powtórzy prosze tylko o jakieś podpowiedzi do moje problemu

Napisano

> ktoś ma jakiś pomysł?? Z jakimi wydatkami

> muszę się liczyc?? Czy to sewka, rozrusznik czy zapłon ??

Kolega się postarał, trzeba było 2 razy przeczytać żeby zrozumieć wink.gif

Na początek wziął bym miernika i sprawdził ładowanie, napięcie aku a później rozbierał resztę samochodu

Napisano

witam nowego 20.GIF

Napisano
  • Autor

Już po problemie. Do wymiany były tulejki w rozruszniku. Ale Ponieważ ten był w opłakanym stanie i tak a miałem okazje kupić za 70 zł "nowy" na złomie wiec założyłem taki i razem z robocizną 120 zł

Napisano

Witaj! 20.GIF

Wpisz do profilu dane samochodu oraz miasto w którym mieszkasz łatwiej będzie Ci pomóc w przypadku ewentualnych usterek w przyszłości.

Widzę, że poradziłeś już sobie z usterką więc nie będę się dalej rozpisywał.

Napisano

> Już po problemie. Do wymiany były tulejki w rozruszniku. Ale Ponieważ

> ten był w opłakanym stanie i tak a miałem okazje kupić za 70 zł

> "nowy" na złomie wiec założyłem taki i razem z robocizną 120 zł

hej

mam taki sam problem jak ty moj objaw byl taki ze po nocy a tez zmienialem niedawno akumlator rozrusznik mi krecil ale bardzo kiepsko.a po 2 dniach stania to padł mi aku.mierzyłem pobor pradu i z alarmem wynosi 0.03 Ampera czyli 30 mA to tyle co powinnobyc zeby auto stało przynajmniej z 2 tygodnie.A tu raptem tak szybko pada.czy wina zeczywiscie moze byc rozrusznik??ładowanie mam idealne bo sprawdzałem u 3 elektryków i wynosi 14.18.Acha mój akumlator ma rok czasu Centra Plus 40Ah 320-prad rozruchowy.Jeśli ktoś wie gdzie jak zaradzić temu to proszę o pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.