Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[czyszczenie EGR - rezultaty]

Featured Replies

Napisano

Witajcie ,

postanowiłem profilaktycznie przeczyścić zawór EGR - jako ,że mam przebieg 90 kkm to pomyślałem,ze to zrobie.

- nie odczuwałem żadnych problemów z niedoborem mocy

- jedyny objaw jaki mnie wkurzał to mocne dymienie przy but.gif (zasłona dymna smile.gif )

aimg2462di3.th.jpg

Po odkręceniu zaworu grzybek pracował bez problemów ,więc w sumie myślałem,że zrobiłem to czyszczenie na próżno. Sadzę wyczyściłem dmuchając + czystą szmatką. Niczym nie smarowałem ,bo nie miałem nic pod ręką a skoro grzybek się nie zacinał to olałem sprawę.

aimg2474vi0.th.jpg

aimg2480ld3.th.jpg

Po skręceniu wszystkiego do kupy zaizolowałem przewody dla czystego sumienia i tyle. Odpaliłem i wybrałem się na przejażdżkę.

I jakie moje zdziwienie - prawie zero dymienia przy but.gif ! Coś zawsze dymi oczywiście ale różnica kolosalna! Na początku myślałem ,że mi się wydaje ale po kilku dniach jazd i próbach "gaz do dechy" faktycznie dymienie bardzo się ograniczyło.

Polecam przeczyszczenie EGR wszystkim posiadaczom JTD 115 KM smile.gif

P.S. Ostrzegam przed kurewskimi śrubami i cieżkim dostępie do takiej jednej... na to możecie stracić troche czasu. Reszta prosta jak drut:)

Napisano

Po zmianie egr tez zauwazylem ,ze dymienie zniknelo grinser006.gif

Napisano

z czasem zasłona dymna powróci,to jest efekt "normalnej" jazdy,a jak się da but.gif to aż miło pomyśleć że dla jadących za nami mina rzednie gdy my za tą ciemną chmurą znikamy .....

Napisano

> Witajcie ,

> postanowiłem profilaktycznie przeczyścić zawór EGR - jako ,że mam

> przebieg 90 kkm to pomyślałem,ze to zrobie.

polecam również przeczyszczenie wszystkich rurek związanych z EGR. U mie zawór również pracował OK. Jak zobaczyłem jaki pozostał otwór w tych karbowanych rurach... Była tam cała masa sadzy... polecam również przeczyszczenie. Pamiętajcie tylko, że trzeba uważać na takie cienkie uszczelki, które sa pod opaskami na połączeniach (łatwo zgubić).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.