Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z kołem przednim

Featured Replies

Napisano

Witam brać, moze wy cos doradzicie bo ja juz niemam pomysłów co moze byc przyczyną takiego zjawiska crazy.gif

a chodzi o to że jadąc w trasie dokładnie po przejechaniu około 100km cos zaczyna napitalac w lewym przednim kole, dzwiek jest taki jak by sie koło odkrecało , no wiec dobra wyłaze z kluczem robie po pół obrotu kazdej sróbie (nie krece wiecej bo nielubie krecic metalu na gorąco) i jest cisza ale na niewielkim odcinku no ale ze praktycznie jestem pod domem to nie panikuje smile.gif na następny dzien po ostygnieciu wszystkiego moge zrobic taką samą trase i po przejechaniu tak jak mówiłem wczesniej okolo 100km dalej koło zaczyna napitalac hehe.gif , dodam ze przegub przy tym kole tez jest do wymiany, mozna by było myślec ze to on jak sie nagrzeje robi całę zamieszanie no ale nie ustało by stukanie jak kola dokrecam zlosnik.gif

Aha i dodam jescze ze robiąc krótkie odcinki do pracy i na zat (10km dziennie) jest cisza nawet jak bym jezdził cały miesiac

felgi są te same na których auto wyjechało z salonu tak samo jak i sróby , niema zadnych dystansów , koła nie wywazałem w tym roku ale w poprzednim razem z nowymi oponami (tak czy inaczej niema zadnych drgan na kierownicy przy małych jak i duzych predkosciach)drgań co dziwne niema nawet kiedy zaczynaja sie napitalanie w kole .Guma na przegubie niejest pęknieta a smaru jest pod dostatkiem

Napisano

Felga Ci się nie grzeje? Dociski od hamulców Ci się nie luzują? Amortyzatory nie wylały?

Napisano
  • Autor

> Felga Ci się nie grzeje? Dociski od hamulców Ci się nie luzują?

> Amortyzatory nie wylały?

zmieniałem ostatnio tarcze i klocki ,zacisk był dobrze przykrecony i tak samo go przykreciłem

Amory są ok

co do felgi to niewiem nie macałem ale raczej to nie to

a masz juz jakies podejzenie cfaniaczek.gif ??

Napisano

Nie no kumpel miał podobny efekt jak mu powoli okładzina z kostek sie poluzowała, też po przejechaniu w zimie krótkiego kawałka drogi wszystko było oki ale jak jechał troszku dalej to miał stuki w kole, okazało sie ze odchodziła mu okładzina i biła o tarcze... Niby w sumie niemożliwe a jednak... Ale mówił że troszku mu się felga bardziej grzała i po tym doszedł do tego żeby sprawdzić hamulce... Zerknij sobie to też w razie co bo jednak bezpieczeństwo to podstawa, a jak okładzina odpadnie i zablokuje Ci koło przy prędkosci około 100km/h to już wtedy niestety nie jest śmiesznie :/

Napisano
  • Autor

> Nie no kumpel miał podobny efekt jak mu powoli okładzina z kostek sie

> poluzowała, też po przejechaniu w zimie krótkiego kawałka drogi

> wszystko było oki ale jak jechał troszku dalej to miał stuki w

> kole, okazało sie ze odchodziła mu okładzina i biła o tarcze...

> Niby w sumie niemożliwe a jednak... Ale mówił że troszku mu się

> felga bardziej grzała i po tym doszedł do tego żeby sprawdzić

> hamulce... Zerknij sobie to też w razie co bo jednak

> bezpieczeństwo to podstawa, a jak okładzina odpadnie i zablokuje

> Ci koło przy prędkosci około 100km/h to już wtedy niestety nie

> jest śmiesznie :/

nie no zmieniałem cale hamulce jakis tydzien temu wszystko na nówki ale to raczej nie one bo problem istnieje od chwili kiedy zalozylem zimówki hmm jakies 2 miesiace temu pewnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.