Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie na gazie

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów. Piszę nowy wątek w akcie najwyższej desperacji. Mój problem jest taki, że czy to podczas jazdy na benzynie czy na gazie po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają do ok 500-600rpm i po pół sekundy wracają do ustalonego poziomu. Problem w tym, że te pół sekundy wystarczy aby na gazie silnik zgasł. Diagnostyka examinerem wykazała zero błędów na kompie. Przepustnica czyszczona, krokowiec podobno sprawny, lambda zmieniona. Dolot powietrza sprawdzony i szczelny. Mam jedno bardzo ważne pytanie: Na początku jak założyłem gaz wszystko śmigało pięknie. Potem wyciąłem sobie katalizator i wstawiłem rurę z komorą rozprężną. Po tym zabiegu na gazie działał super jeszcze z 2,3 dni i zaczęły się właśnie opisywane problemy. Pytanie: Czy usunięcie katalizatora mogło wpłynąć na nierówną pracę silnika? Dodam tylko, że problem występuje stale, po każdorazowym wciśnięciu sprzęgła, czy jadę 5km/h czy 150 km/h jest tak samo czyli źle. Na postoju dodanie gazu i jego odjęcie nie powoduje żadnych problemów.

Panowie pomocy bo mam już dosyć swojej Marysi

Napisano

> Panowie pomocy bo mam już dosyć swojej Marysi

Ja tak miałem jak mieszanka była niewłaściwa. Po regulacji

gazu wszystko jest ok. Może na początek trzeba by się podpiąć

do centralki z gazu i zobaczyć czy wszystko jest ok...

Napisano
  • Autor

Z gaziarzami jestem już na ty:) mam instalkę na gwarancji więc jeżdzę stale do nich. problem jest w tym że na benzynie powyższe objawy też występują jednak bez gaśnięcia. Mam jedno pytanie: czy wywalenie katalizatora mogło mieć wpływ na moje problemy?

Napisano

Gaziarze nie zawsze mają rację (choć zazwyczaj tak). Miałem tak w Punto i pomagała jedna z dwóch rzeczy: filtr powietrza -spróbuj przysłonić testowo dolot szmatą czy czymś takim. Druga "rzecz" - sam wyreguluj obroty (parownik), potem ew. mieszanką i zobacz jak się zachowuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.