Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie na gazie przy niskich obrotach

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem z punto I 1.1. LPG. Samochód odpala bez problemu po rozgrzaniu na gazie przy niskich obrotach zapala się kontrolka akumulatora i gaśnie. Na gazie nie chce już odpalić, na benzynie z problemami. Dzieje się tak przy niskic temperaturach ale nie zawsze. Czasami mimo niskich temperatur wszystko jest ok. Dodam, że akumulator jest nowy. Co to może być?? Porszę o pomoc

Napisano

Zbyt uboga lub bogata mieszanka. Jaka instalacja?

Ja bym zrobił tak...na wężu prowadzącym gaz z reduktora do przepustnicy masz krokowca czy "śrubkę"? Jeśli śrubka, to sporóbuj rozgrzać auto na benzynie..przełącz na gaz i przekeć tą śrubą na wężu raz w lewo..raz prawo i zobacz jaka będzie reakcja. Usłyszysz jak silnik stabilizuje obroty, czy rosną na biegu jawołym czy maleją. Zaznacz sobie mniej wiecej kiedy zaczyna przygasać w momencie, kiedy odkrecisz maxymalnie w lewo i maxymalnie w prawo... Potem od punktu kiedy przygasał kręcac w prawą stronę ustaw trochę wiecej niż w połowie tego zakresu(odkręcając w lewo) .. Jeśli będzie dobrze ,to jedź na dokładną regulację, jeśli nie, prawdopodobnie czeką Cię wymiana reduktora.

Napisano

Przy parowniku masz śrubkę - podkręć obroty a przede wszystkim sprawdź filtr powietrza i gazu. Mieszanką baw się w ostateczności.

Napisano

Śrubka na parowniku nie jest od obrotów biglaugh.gif Lepiej pobawić siętą na wężu. A co do filtów-fakt, sprawdź.

Napisano

> Śrubka na parowniku nie jest od obrotów Lepiej pobawić siętą na

> wężu. A co do filtów-fakt, sprawdź.

ale ma niepodważalny wpływ na obroty;>

Napisano

Pewnie że ma, bo reguluje ciśnienie gazu waytogo.gif ale to ostatnia rzecz jaką bym ruszał. Zacznij od wymiany filtra powietrza. Jeśli wszystko wróci do normy to nie ma co grzebać dalej. Jeśli się nie dławi na gazie a spalanie jest w miarę w normie w dodatku nie chce Ci się bawić z filtrem od gazu(ruszał bym gdyby w całym zakresie ciężko pompował gaz) to daj sobie spokój. Jeśli fitr powietrza nieznacznie pomoże(a nawet jeśli nie), to śrubka na wężu jak pisałem wcześniej.

Napisano

Miałem podobny objaw, tylko że u mnie była to regulcja, gdyż on odpalał bez problemów.

Pierwsze co sprawdź. Czy jak Ci zgaśnie masz zimny parownik ? Bo z objawów co piszesz, że nie możesz go potem odpalić, wynika że masz niedogrzany reduktor. Przy ponownym odpalniu, masz problm, gdyż do komory silnika dostaje się i gaz i benzyna. Sprawdź to najpierw, potem szukam przyczyny w regulacji ok.gif

Napisano

Koledze jak auto zgaśnie, nie może odpalić. Ma tyko przy niskich temperaturach. Przypuszczalnie reduktor mu zamarza

Napisano
  • Autor

ja jestem kobietą a wpisałam ten wątek na nicku taty ale nie jest ze mnie dupa kierowca jak sugerował jeden z panów:P dziękuję za wszelkie pomocne sugestie :-)

Napisano

> ja jestem kobietą a wpisałam ten wątek na nicku taty ale nie jest ze

> mnie dupa kierowca jak sugerował jeden z panów:P dziękuję za

> wszelkie pomocne sugestie :-)

A to przepraszam 526.gif

tak jak pisałem, przed wszystkim sprawdź, czy masz gorący reduktor waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.