Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw odseparowany 13cm i jeszcze coś...

Featured Replies

Napisano

No właśnie, czy jest sens pakować kasę w 13cm na przód? fabryczne głośniki wydają już niezbyt miłe dźwięki a nie mogę znaleźć dystansów z 13 na 16cm do Scenica I coby "normalne" głośniki wsadzić. Ma ktoś 13 z przodu coby podpowiedział jak to gra? Mam zamiar jakiegoś Helix-a ew. Hertz-a zakupić.

Druga sprawa- do wydania ok 1500 PLNów na basiwo w bagażniku grinser006.gif i tu pytanie, czy wystarczy 4 kanałowy wzmacniacz, z którego zasilić przód i suba czy też lepiej 2 kanały na przód i monoblock na suba? Zaznaczam, że ma to ładnie nap&^%$$lać palacz.gif

Wszelkie konfiguracje mile widziane wink.gif

Napisano

Dźwięk niskotonowy robi wielkość głośnika - warto zamiast seryjnych dać porządne '13 + wzmacniacz.

Jednak napewno lepiej zagrają '16.

Dystanse są na Allegro - w Megane z przodu nie ma odrazu '16 ?

Napisano
  • Autor

Myślałem że są 16cm bo maskownica jest dość duża jednak pod nią jest głośnik 13cm no.gif

Napisano

Zeby ładnie naparzało musisz kupic mocny 4 kan. wzmak typu 4*300 w max , no i teraz zagadka jaki zestaw przedni 13cm w przystepnej cenie wytrzymie taka moc( normalna 16 bedzie miała problem) może lepiej 2 wzmaki ( wyjdzie drożej ale bedzie hałas)

Napisano

> Zeby ładnie naparzało musisz kupic mocny 4 kan. wzmak typu 4*300 w

> max , no i teraz zagadka jaki zestaw przedni 13cm w przystepnej

> cenie wytrzymie taka moc( normalna 16 bedzie miała problem) może

> lepiej 2 wzmaki ( wyjdzie drożej ale bedzie hałas)

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifbeksa.gifbeksa.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

masz coś do powiedzenia ? jeśli nie to proszę nie pisz NIC !

więcej ostrzeżeń nie będzie !

banned.gif

Napisano

> Zeby ładnie naparzało musisz kupic mocny 4 kan. wzmak typu 4*300 w

> max , no i teraz zagadka jaki zestaw przedni 13cm w przystepnej

> cenie wytrzymie taka moc( normalna 16 bedzie miała problem) może

> lepiej 2 wzmaki ( wyjdzie drożej ale bedzie hałas)

człowieku wróć lepiej do przedszkola czerwona.gif

Napisano

> człowieku wróć lepiej do przedszkola

Nigdy nie chodziłem do przedszkola, a ty uważnie przeczytaj pierwszy post.

Napisano

> Nigdy nie chodziłem do przedszkola, a ty uważnie przeczytaj pierwszy

> post.

Ty tez. A potem jeszcze raz. I jeszcze. Do skutku.

A w temacie - w Clio ZTCP wchodzily w miejsca fabryczne 16 cm glosniki bez zadnych przerobek. Na styk,. ale wchodzily. Moze i w Sceniku tak jest?

Napisano

poważnie pomyśl nad 16tkami bo 13 moim zdaniem nie ma sensu wstawiać, chyba ze już coś z górniej pólki ale..

jeśli chodzi o tenie 16tki to poszukaj coś z MACROMa (miałem i byłem bardzo zadowolony za śmieszną kwote), helixy, hertze.

Co do bagażnika to napisz czy to ma robić hałaś i udawąć że rozkręca samochód czy grac ładnie czysto. Jesli pierwsza opcjia to czterokanałówka odpada, jeśłi druga to owszem subik np JLa 12" i czterokanałówka która w mostku będzi emiała ok 200-250rmsu to raczej mały problem.

edit. niedoczytałem 270751858-jezyk.gif

jak ma na... to dwukanałówka, igłośnik buszmena i jakiegoś monoblocka z mega mocną np buszmen.. ew. alphard smile.gif

Napisano
  • Autor

Ma grac czysto i głośno ok.gif i żadnych buszmenów czy alpierdów nie mam zamiaru kupować no.gif

Myślałem raczej o DLSie, JL audio, na samego suba jestem w stanie poświęcić +- 900 PLNów

Napisano

no to jak pisałem wyżej tylko poszukaj coś z "firmówek" crunch, hifonics,axton, steg,

jako suba polecam Cruncha gp12d.. bardzo głosny głośniczek w swojej klasie i cenie, b.szybki i nie gubi sie..

w zamknietej 30l potrafi mi zatrząść autkiem konkretnie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.