Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacze

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów,

Po dłuższej nieobecności (skutkujacej zatraceniem poprzedniego loginu i hasła) mam do Was pytanie dotyczace wahaczy przedneigo zawieszenia. Moje silentblocki po 68tkm odmówiły połuszeństwa co oznacza, że musze nabyć nowe wahacze. Wiem, że to wielokrotnie wałkowany temat, ale czy możecie mie poratować informacją jakie części, za ile i gdzie

warto kupić?

Pozdrawiam,

Tomek S

---------------------

Stilo 1.8 Dynamic, Alfa 75 3.0 America, Alfa 164 3.0 24v Super

Napisano

Nr katalogowy wahacz lewy 50700797

Nr katalogowy wahacz prawy 50700779

Ceny z ASO Carserwis to 471 zł za sztukę. Wiem, że carserwis nie jest najtańszy, ale oni na swojej stronie mają cennik. To ewentualnie daje przynajmniej szacunkową cenę. Nie wymieniałem wahaczy więc nie wiem gdzie i czy można kupić poza siecią Fiata. Sprawdź w hurtowniach motoryzacyjnych np. INTERTEAM.

Napisano

Zajrzyj na tę stronę : http://www.blonski.fdf.pl/cennik.htm

A póżniej zadzwoń do warsztatu i zapytaj ile to może kosztować. Nie robiłem wymiany wachacza w Stilowozie więc nie wiem,ile tokosztuje, w Brawianie wymieniałem kilka razy. Warsztat polecam, bo na zawieszeniach się znają i robią to dobrze.

Napisano

zadzwon do Bielinskiego i zapytaj co i jak

zadzwon do Radzymina i zapytaj o to samo

w obu powolaj sie na klub Stilo i znizki

bedziesz wiedzial cos konkretnego tongue.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuje bardzo za Wasze sugestie. Nauswa mi sie jednak takie pytanie, czy polecane warsztaty zregenrują oprócz silentblocków także sworzeń? Jak wspomiałem mam najechane 68tkm i choć sworzeń jest ok, to jestem realistą i wiem że nie wytrzyma więcej niż 80-90tkm. Nierozsądne byłoby robieranie zawiasu od nowa za kilkanaście tysiecy kilometrów

Z drugiej strony mam złe doswiadczenia z regenracją sworzni, które nie wytrzynywały zwylke tyle co oryginały (choć przyznam też szczerze, ze w jednej z Alf sworzeń TRW padł mi po 5tkm).

To dlatego skłaniam się do wymiany całego wahacza, tyle że ceny w ASO są dość wysokie. W Intercarsie wahacz OCAPa przed zniżkami koszuje 320zł zaś Febi 430. Niestety obydwa obecnie niedostępne. Mam dużo złych doswiadczeń z OCAPem, ale słyszalem bardzo wiele dobrych opini o Febi. Czy ktoś z Was stosował je w Silo? A może polecacie jeszcze jakąś inną markę?

Pozdrawiam,

Tomek S

Napisano
  • Autor

> Luknij tu wydaje Mi sie ze to VEMA

> http://polparts.com.pl/sklep/index.php?cPath=31_32_70

Dzięki za informacje. Zastanwiam się kto faktycznie jest producentem częsci bo Vema w swoim katalogu on-line nie ma wahaczy do stilo. Cena jest dość dobra pozostaje jedynie pytanie jaka jest jakość.

Pozdrawiam,

Tomek

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ostatecznie problem został rozwiązany przy pomocy silentblocków OCAPa. Firma nikczemna, ale cena adekwatna - 100 zł za komplet 4szt. (Intercars, zniżka). Sworznie po zdemontowaniu wahaczy okazały sie być w całkiem przyzwoitym stanie, tzn nie wykazują objawów wyeksploatowania pomimo przebiegu prawie 70kkm. Zrobiło się znacznei ciszej, ale jeszcze nie jest idealnie o czym w kolejnym wątku o górnych mocowaniach amortyzatorów.

Pozdrawiam,

TomekS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.