Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa przepływka, EGR czysty, 0 błędów a jednak gaśnie

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, przepływkę wstawiłem nową, EGR wyczyściłem dzisiaj przy okazji wymiany rozrządu i innych czynności serwisowych, podłączyłem także pod kompa błędów brak.

A auto od czasu do czasu gaśnie gdy wrzucę na luz podczas zatrzymywania się lub zwalniania. Nie mam już żadnych pomysłów na rozwiązanie tego problemu, miał ktoś podobne jazdy z kropkiem 1.9JTD?

Napisano

Jak mechanika się pytałem, dlaczego czasami podczas hamowania spadają mi obroty, czasami dość znacznie, to stwierdził, że pompa od hamulców się kończy, albo jakieś nieszczelności są, ewentualnie błąd jakiegoś czujnika odpowiedzialnego za badanie przepływu powietrza do silnika niewiem.gif W sumie jakby był taki czujnik, i rzeczywiście by się wieszał. To znaczy jedziemy szybko, dość dużo powietrza się dostaje do silnika, zwalniamy powietrza mniej, a silnik dalej ustawiony, jakby miał dostawać więcej ? niewiem.gif Proszę kogoś o potwierdzenie, lub zaprzeczenie tych informacji.

ps. kiedyś rzeczywiście znalazłem błąd czujnika ciśnienia atmosferycznego, wykasowałem i wszystko wróciło do normy.

Napisano

czy jak wrzucisz na luz, ale nie hamujesz to tez gasnie ?????

Sprawdz pompe podcisnieowa wspomagnia hamulcow.

Wymien filtr paliwa i powietrza.

Napisano

Co mi przychodzi na myśl jeszcze to:

- czujnik położenia wału

- vacum pompa

Paramtery raila dobre (podczas jazdy)?

Pozdro

Napisano
  • Autor

Z tym gaśnięciem jest zwykle tak, że jak wrzucę na luz lub zwolnię. Jadę dzisiaj do znajomego z aso może on coś wymyśli, ale jeśli byłby zwalony czujnik położenia wału to chyba komputer wykazywałby błąd? Mam nadzieje, że jeśli dojdzie do wymiany czujnika nie będę musiał chyba demontować rozrządu który wczoraj zakładałem, nie zwróciłem uwagi na ten czujnik.

Odnośnie filtrów to wszystkie wymieniłem odrazu po zakupie auta czyli kilka dni temu.

>Sprawdz pompe podcisnieowa wspomagnia hamulcow.

Z chęcią to zrobię tylko nie bardzo wiem jak frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.