Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z stag 300

Featured Replies

Napisano

Juz kiedys pisalem watek no i zrobilem tak jak pisaliscie. Zatankowalem caly zbiornik 95 dolalem plyn do czyszczenia wtryskiwaczy wyjezdzilem prawie caly zbiornik polezdzilem kilka dni na gazie i znowu to samo crazy.gif a dokladnie chodzi o to na zimnym silniku brakuje mu mocy teraz jak mi sie tak dzialo zjechalem na pobocze i z wcisnietym pedalem gazu prawie na maksa widac bylo po obrotach tak jakby cos go blokowalo wskazowka latala od 1tys do 5tys i tak kilka razy. 2 sprawa jak juz przechodzi z benzyny na lpg to szarpie go niemilosiernie i tak samo musze wbic luz i go przegazowac bo inaczej szarpie go strasznie az sie caly trzesie i to przez mniej wiecej 1 kilometr crazy.gif nie wiem powiiedzcie mi cos co moge gazownikowi powiedziec bo jak pisalem wtedy powiedzial mi za 1 razem ze to wina pompy paliwa crazy.gif co do szarpania powiedzial ze to 2 mieszanki sa i tak musi byc crazy.gifno kurde jezdzilem wieloma samochodami z instalacja lpg i nigdzie czegos takiego nie bylo crazy.gif pytanie czy po przejechaniu okolo 10tysiecy km na gazie a lacznym przebiegu 66 000 jest mozliwe zeby wtryskiwacze poszly? Jaka moze byc tego przyczyna chce pojechac do gazownikow i zrobic mala awanture zeby wreszcie zrobili mi ta instalacje porzadnie a do tego potzrebne mi sa jakies wasze rady. Wielkie dzieki za all i wrazie czego moge odpowiedziec na pytania.

Napisano

A jak jeździłeś na benzynie, to było OK?

Bo jak tak, to ewidentnie wina jest po stronie instalacji LPG. Złe ustawienia, za mały reduktor, problem z wtryskiwaczem/-ami.. itp.

Napisano
  • Autor

> A jak jeździłeś na benzynie, to było OK?

> Bo jak tak, to ewidentnie wina jest po stronie instalacji LPG. Złe

> ustawienia, za mały reduktor, problem z wtryskiwaczem/-ami..

> itp.

Tak jak jezdzilem na benzynie ani razu mi sie tak nie zrobilo wylaczylem instalacje i wszystko bylo ok. A jeszcze co zauwazylem ze na tym zimnym silniku przycina go do 3.5 tys obr powyzej 3.5 tys obr jedzie normalnie.

Napisano

> Tak jak jezdzilem na benzynie ani razu mi sie tak nie zrobilo

> wylaczylem instalacje i wszystko bylo ok. A jeszcze co

> zauwazylem ze na tym zimnym silniku przycina go do 3.5 tys obr

> powyzej 3.5 tys obr jedzie normalnie.

cos jest nei tak z gazem... na zimnym ma problemy mowisz?? dzisija sie biroe za jedno autko ktore ma podobne objawy... jak dojde co i jak to ci powiem.. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> cos jest nei tak z gazem... na zimnym ma problemy mowisz?? dzisija

> sie biroe za jedno autko ktore ma podobne objawy... jak dojde co

> i jak to ci powiem..

dzwonilem juz do gazownikow takze chyba w czwartek do nich pojade. Bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi zlosnik.gif

Napisano

> dzwonilem juz do gazownikow takze chyba w czwartek do nich pojade.

> Bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi

> jakie ty masz tam wtryskiwacze gazowe założone?

Napisano
  • Autor

> > jakie ty masz tam wtryskiwacze gazowe założone?

Hmm no to musze poleciec do samochodu po dokumenty bo sam nie wiem crazy.gif

Napisano
  • Autor

a wiec tak napisze to co mam na wyciagu z homologacji.

-reduktor-ALASKA

-zawor gazowy-VALTEK

-zbiornik-ATRAMA 600/200-42

-wilozawor-TOMASETTO

-obudowa wielozaworu-ATRAMA

-zawor tankowania-TOMASETTO

-uklad elektroniczny-stag 300

Napisano

> a wiec tak napisze to co mam na wyciagu z homologacji.

> -reduktor-ALASKA

> -zawor gazowy-VALTEK

> -zbiornik-ATRAMA 600/200-42

> -wilozawor-TOMASETTO

> -obudowa wielozaworu-ATRAMA

> -zawor tankowania-TOMASETTO

> -uklad elektroniczny-stag 300

> niepisze niestety tu jakie masz wtryskiwacze frown.gif

> lanos potrzebuje szybkich wtryskiwaczy : Matrix HD 344, lub Magic Jet

> reduktor alaska to jest do 90 KM MAX.!

Napisano
  • Autor

> > reduktor alaska to jest do 90 KM MAX.!

Sorka juz mam Listwa wtryskowa VALTEK z tego co slyszalem nie cieszy sie dobra opinia, ale hmm ma to cos wspolnego z brakiem mocy na benzynie? Czy raczej chodzi Ci o szarpanie po przellaczeniu z benz. na gaz?

Napisano

> Sorka juz mam Listwa wtryskowa VALTEK z tego co slyszalem nie cieszy

> sie dobra opinia, ale hmm ma to cos wspolnego z brakiem mocy na

> benzynie? Czy raczej chodzi Ci o szarpanie po przellaczeniu z

> benz. na gaz?

> Valtek to porażka w tym aucie , jak chcesz żeby to jeździło to napisałem ci jakie maja być wtryskiwacze

> oczywiście żeby jeździło to ok - to na bp tez musi chodzi bezproblemowo ! (świece, przewody, filtr powietrza trzeba to mieć na ladzie)

>źle ustawiona instalacja lub źle dobrane graty- potrafią rozjechać adaptacje EKU bp- proponuje wyjąc bezpiecznik od instalacji gazowej i przejechać ze 150 km na samej benzynie i wtedy będziesz widział jak chodzi na bp

> wymień te Valetki i dopiero niech ci ustawia instalacje tak żeby mapki ładnie się pokrywały.

> a ten reduktor to niech ci wymienia bo to jest do 90 km , jakby nie chcieli to powiedz żeby zajrzeli na stronę AC tam pisze do jakich mocy jest przeznaczony wink.gif

Napisano
  • Autor

> > a ten reduktor to niech ci wymienia bo to jest do 90 km , jakby nie

> chcieli to powiedz żeby zajrzeli na stronę AC tam pisze do

> jakich mocy jest przeznaczony

Sluchaj jezeli chodzi o czesci w samochodzie to zawsze przeglady mam na czas siece wymieniane jakies 15 tys temu filtry olej co 10tys z autem bylem w daewoo byl pod kompem i bledow nie wykryl wiec wydaje mi sie ze jest to wina tylko i wylacznie gazu. Co do valtekow to nie wiem czy po prawie roku zgodza sie na darmowa ich wymiane crazy.gif chociaz taka jest prawda ze ja mowilem im ze wole doplacic wiecej a zeby ta sekwencja nie sprawiala mi problemow a te debile mi wstawili jakis szajs crazy.gifile gdzies kosztuja te wtryski matrix? Duzo wymiana bedzie kosztowac? O tym reduktorze pogadam ale znowu teraz mi na stronie AC doradzil koles ze moze byc ten reduktor ale wtryski to pomylka. Na srode jestem umowiony i zobaczymy co powiedza jak beda kozaczyc to z rodzicami ich do sadu pozwiemy bo juz jedna sprawe mielismy wygrana o gaz ale to byla pierwsza generacja albo 2 i jakies 5 lat temu zlosnik.gif

Napisano

> Sluchaj jezeli chodzi o czesci w samochodzie to zawsze przeglady mam

> na czas siece wymieniane jakies 15 tys temu filtry olej co 10tys

> z autem bylem w daewoo byl pod kompem i bledow nie wykryl wiec

> wydaje mi sie ze jest to wina tylko i wylacznie gazu. Co do

> valtekow to nie wiem czy po prawie roku zgodza sie na darmowa

> ich wymiane chociaz taka jest prawda ze ja mowilem im ze wole

> doplacic wiecej a zeby ta sekwencja nie sprawiala mi problemow a

> te debile mi wstawili jakis szajs ile gdzies kosztuja te wtryski

> matrix? Duzo wymiana bedzie kosztowac? O tym reduktorze pogadam

> ale znowu teraz mi na stronie AC doradzil koles ze moze byc ten

> reduktor ale wtryski to pomylka. Na srode jestem umowiony i

> zobaczymy co powiedza jak beda kozaczyc to z rodzicami ich do

> sadu pozwiemy bo juz jedna sprawe mielismy wygrana o gaz ale to

> byla pierwsza generacja albo 2 i jakies 5 lat temu

> masz racje postrasz sadem tych druciarzy wink.gif

> matrix to wydatek 390zl frown.gif

Napisano
  • Autor

> > matrix to wydatek 390zl

No i od slowa do slowa po rozmowie z kerwoniczka normalnie nie wiem co powiedziec jak ona to powiedziala zamontowane czesci w moim samochodzie sa idealne wrecz do tego samochodu na moja prosbe aby zmienili wtryskiwacze na Matrixy za moja doplata powiedziala ze u nich w zakladzie dziadostwa sie nie montuje i ze te co mam sa duzo lepsze od matrixow normalnie rece mi opadaja zrobili diagnostyke pomerdal cos w kompie przy mapkach no i po kilku odpaleniach na zimnym silniku widze ze ta usterka chyba zostala naprawiona natomiast 2 usterka ze przy przelaczeniu benzyny na gaz szarpie mi samochodem przez 2 kilometry dalej jest i sam juz nie wiem co robic crazy.gif

Napisano
  • Autor

Moze mi ktos pomoc w tej kwestii co moze byc przyczyna szarpania zaraz po przelaczeniu benzyny na gaz?? Bede znowu do gazownikow dzwonil i nie dam im spokoju angryfire.gif

Napisano

> Moze mi ktos pomoc w tej kwestii co moze byc przyczyna szarpania

> zaraz po przelaczeniu benzyny na gaz?? Bede znowu do gazownikow

> dzwonil i nie dam im spokoju

Może za niska temperatura przełączania na gaz... hmm.gif

Napisano

> Może za niska temperatura przełączania na gaz...

A jak mam 55 stopni?

Napisano
  • Autor

> A jak mam 55 stopni?

Loo to duzo masz ja mam z tego co pamietam kolo 25 albo 30. Umowilemsie juz z gazownikami i maja mi podkrecic na troche wiecej.

Napisano

> Loo to duzo masz ja mam z tego co pamietam kolo 25 albo 30.

> Umowilemsie juz z gazownikami i maja mi podkrecic na troche

> wiecej.

Pisze tylko dlatego, że temperatura jest wytrychem, którym kiepski fachowiec (np. jak mój) próbuje rozwiązać problem, którego nie rozumie. Ponieważ nawet te 7km które przejeżdżam na NoPb przy -5 nie stanowi dużego problemu bo dojeżdżam do pracy 68 to na razie nie mam czasu tego zmienić ale u mnie temperatura doszła do nonsensu a problem nierozwiązany dalej. Jak szarpało i zapalało check przy przełączaniu tak robi dalej.

Jak widac niezaleznie do rodzaju instalki.

Napisano

> Loo to duzo masz ja mam z tego co pamietam kolo 25 albo 30.

> Umowilemsie juz z gazownikami i maja mi podkrecic na troche

> wiecej.

> słuchaj ,albo ich postraszysz sadem i złożeniem sprawy do rzecznika praw konsumenta ,albo będziesz się męczył tak cały czas.

> mi tez podnosili temperaturę , cuda wianki robili i nadal twierdzili ze planji jety to szybkie wtryskiwacze i tak byla lipa za każdym razem.

> ja ich olałem i założyłem magic jety, drugi kolektor został założony i nawiercony jak trzeba , bo tamten miał wkrętki nawiercone prawie pod wiatr shocked.gif

>ale najlepsze wtryskiwacze do lanosa to matrixy ,powiem ze przy pierwszej awarii magic jet ,chyba sie skusze na zalozonie Matrix HD344

Napisano
  • Autor

> >ale najlepsze wtryskiwacze do lanosa to matrixy ,powiem ze przy

> pierwszej awarii magic jet ,chyba sie skusze na zalozonie

> Matrix HD344

A mam jeszcze pytanko mmozecie zerknac na ten filmik? To jest praca mojego silnika na gazie i nie wiem czasami mi tak szarpie nim troszke i slychac jak nierowno pracuje.

Tutaj daje link

http://rapidshare.com/files/198865656/MOV00591.3GP.html

potrzebny jest dootwoerzenia go Quick time player ale chyba inymi tez sie da. Bede wdzieczny za skomentowanie tego filmiku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.