Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rura wlewu paliwa

Featured Replies

Napisano

przy tankowaniu uniawki 1.0 fire 97r. paliwa na stacji wpadł pistolet dystrybutora do błotnika... faint.gif po oględzinach okazało się że pierścień mocujący rurę wlewu paliwa (ten wokół korka wlewu) pękł i cała rura wlewu opadła. teraz pytanie: czy taka rura jest dzielona (chodzi mi o ten pierwszy element od korka) na części i wystarczy kupić pierwszą część z pierścieniem i dołożyć do reszty czy też trzeba kupić całą? niewiem.gif proszę o pomoc... blagam.gif

Napisano

> przy tankowaniu uniawki 1.0 fire 97r. paliwa na stacji wpadł pistolet

> dystrybutora do błotnika... po oględzinach okazało się że

> pierścień mocujący rurę wlewu paliwa (ten wokół korka wlewu)

> pękł i cała rura wlewu opadła. teraz pytanie: czy taka rura jest

> dzielona (chodzi mi o ten pierwszy element od korka) na części i

> wystarczy kupić pierwszą część z pierścieniem i dołożyć do

> reszty czy też trzeba kupić całą? proszę o pomoc...

całą bo plastik jest zespolony z rurą. Ostatnio temat przerabiany z kolegą Wonckim smile.gif trochę zabawy z tym jest...

Napisano

cała rura do kupienia Ci pozostaje... ja jak niedawno rozbierałem na części od razu sprzedałem... ;<

Napisano
  • Autor

dzięki 20.GIF

Napisano

> dzięki

ale moment

pękł tylko ten pierscien wokół korka ??

Napisano

1. Czy blacha nadwozia wokół wlewu jest zdrowa i nie wymaga np. reparaturki blaszanej (na allegro)?

2. Rozumiem, że odpadł pierścień plastykowy mocujacy rurę od zewnątrz. Pierścień ma trzy łapki z klinowymi zatrzaskami, które zatrzaskują się przy montażu w szczelinach korusu wlewu.

Samego pierścienia trudno dokupić, a cały kompletny wlew (jeśli auto ma układ pochłaniania par, wlew ma zawór oparów) jest drogi, aż za bardzo, chyba że na szrocie taniej, ale rzadko jest dobry zewnętrzny kołnierz.

Ponieważ kołnierz mocujacy wlew jest w sumie prosty jak cep (pomijając te cholerne jednorazowe łapki zatrzaskowe), można go dorobić np. z kawałka plastyku albo np. blachy nierdzewnej i dopolerować dla bajerku, a zamiast łapek zatrzaskowych przykręcić kołnierz odpowiednio dobranymi wkrętami do rury wlewu.

Jeżeli oryginalny plastykowy kołnierz mocujacy jest jeszcze cały i nie skruszał, a ma tylko urwane łapki, możesz go jeszcze wykorzystać - przewiercić i przykręcić kilkoma cienkimi wkrętami do korpusu wlewu. Zachować ostrożność przy wierceniu otworów pod wkręty w korpusie wlewu, bo ścianki korpusu są cienkie - ja dałem cienkie długie wkręty M3 czy M4 mosiadz leżące pod ręką, ale można dać nierdzewne z wiekszymi łbami, cienkie i odpowiedni długie. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> ale moment

> pękł tylko ten pierscien wokół korka ??

tak, odpadł pierścień plastikowy. sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.