Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa paliwowa problemów cd.

Featured Replies

Napisano

Prze kilka miesięcy miałem spokój z pompą. Parę dni temu z rana odpaliłem Aśkę na benzynie bez problemów. Zrobiłem kilka km. Zgasiłem silnik na 5 min, po czym już nie dałem rady go uruchomić na benzynie. Odpaliłem na LPG po paru min przełączyłem na benzynę i wszystko chodziło. Sytuacja powtórzyła sie jeszcze dwa razy. Dziś z rana już nie dałem rady odpalić na benzynie i przez cały dzień tez nie udało mi sie go uruchomić lub przełączyć na benzynę. Pompę mam nieoryginalną ale z tych lepszych. Bezpiecznik cały i zdrowy. Nie słychać też aby pompa pracowała , ale w kombi to często nie słychać. Co to może być ?

Napisano

A przekaźnik koło prawej nogi pasażera słychać przy przekręceniu kluczyka? Możesz tam sprawdzić czy jest podawane napięcie przez przekaźnik. Jeżeli tak to musisz dostać się do pompy i tam sprawdzić czy jest napięcie. Jeżeli jest to znów pompa się przyciera frown.gif

Napisano

> Prze kilka miesięcy miałem spokój z pompą. Parę dni temu z rana

> odpaliłem Aśkę na benzynie bez problemów. Zrobiłem kilka km.

> Zgasiłem silnik na 5 min, po czym już nie dałem rady go

> uruchomić na benzynie. Odpaliłem na LPG po paru min przełączyłem

> na benzynę i wszystko chodziło. Sytuacja powtórzyła sie jeszcze

> dwa razy. Dziś z rana już nie dałem rady odpalić na benzynie i

> przez cały dzień tez nie udało mi sie go uruchomić lub

> przełączyć na benzynę. Pompę mam nieoryginalną ale z tych

> lepszych. Bezpiecznik cały i zdrowy. Nie słychać też aby pompa

> pracowała , ale w kombi to często nie słychać. Co to może być ?

jak mialem problem z pompa w alfie ( pompa pracowala ale dawala cisnienie rzedu 1-1,2 bara) to wlaczalem zaplon 2-3 razy z rzedu i jak wytworzylo sie odpowiednie cisnienie to dopiero odpalal, fakt ze pozniej mulilo go strasznie. Jezeli piszesz ze po odpaleniu na lgp i przelaczeniu na pb samochod chodzil dobrze to moze nie pompa??

Ale najlepiej jest spraedzic czy w ogole jest napiecie w przewodach do pompy i ewentualnie podlaczyc ja do aku na krotko i zobaczyc czy pracuje.

U mnie oprocz pompy winnym problemow z odpalaniem byl syf w przewodach paliwowych. Jak mechanik przeczyscil przewody cisnienie wzroslo z okolo 2,3 do 3,5 bara yikes.gif wiec naprawde musialem miec tam niezle bloto...

Napisano

Mialem tak samo ale w lanosie znajomego w du..e dawala kostka ktura wpinasz na pompe pomimo wasow raz laczyla raz nie dwa dni dochodzenia do sprawy , radze ci sprawdz reka ta kostke jak auto chodzi na pb poruszaj nia tak to bylo wlasnie u mnie jest bardzo czula na wstrzasy pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.