Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

numer aparatu zaplonowego 97rok uno 1.0

Featured Replies

Napisano

moze ktos mnie oświecic smile.gif bo po zmianie cewki dalej auto nie pali - iskra juz jest ,

nie wiem co dalej ale najtaniej bedzie wymienic caly aparat na inna uzywkę i tu problem mój ma takie oznaczenia

se 101a

829r1 829p1

a na allegro z tego samego roku autko ma ciut inne oznaczenia i jak tu cos kupić

szczerze to moj kolejny model fiata i nie mialem z żadnym tyle problemów - włosi ladowali tu co tylko zostalo na magazynie -cięzko cos kupic w sklepie bo zawsze widac ,ze sprzedawca nie jest pewny czy to akurat bedzie pasowalo i do tego ta straszna rdza , naprawdę cienkacz przy uno to jak mercedes, no ale mam go i musze zrobic smile.gif

Napisano

Jeżeli iskra jest to szukałbym przyczyny niepalenia w innym miejscu. Może rozrząd, albo zasilanie paliwem? Niewiem jakie oznaczenie ma mój rozdzielacz, natomiast wkładałem rozdzielacz o oznaczeniu SE101C i dalej był jeszcze znaczek 7G. Pozostałe oznaczenia identyczne jak twoje. Oryginał ma trochę inne oznaczenia (SE10............), ale nie pamiętam jakie. Różnice były gdzieś na wykropkowanych miejscach. Nie pamiętam czy były różnice w oznaczeniu w drugim wierszu. Samochodzik jeżdził na zamienniku tak samo jak na oryginale.

Edit:

W zamienniku uszkodzony był kabelek od czujnika indukcyjnego, więc przełożyłem z oryginalu, ale optycznie wyglądał tak samo wiięc raczej nie powinno to mieć znaczenia.

Napisano
  • Autor

wlaśnie się zastanawiam czy nie jest walniete cos innego

teraz mi chodzi po glowie czujnik położenia walu - bo jak podaje instrukcja jesli jest tam cos zle auto nie pali

Napisano

Ale jeżeli masz kopułkę i palec to czujnika położenia wału nie powinieneś mieć. Czujnik występuje chyba tylko przy zapłonie bez palca rozdzielacza zapłonu i kopułki.

Napisano

> moze ktos mnie oświecic bo po zmianie cewki dalej auto nie pali -

> iskra juz jest ,

jeśli masz zwykły aparat zapłonowy, bo nie wiem, co tam masz (jak w maluchu tylko na 4 cylindry biglaugh.gif) i bawiłeś się w jego wyciąganie to może iskra jest, tylko że w nieodpowiednim momencie? sprawdzałeś zapłon? skoro jest iskra i paliwo też (a jest?), to co pozostało do poprawnej pracy silnika? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ale jeżeli masz kopułkę i palec to czujnika położenia wału nie

> powinieneś mieć. Czujnik występuje chyba tylko przy zapłonie bez

> palca rozdzielacza zapłonu i kopułki.

dziekuje !

bo nie moglem go znalesć smile.gif powinien byc pod czujnikiem od oleju a go nie ma smile.gif

zaplonu nie przestawialem więc zostaje do zrobienia aparat

osobiście wydaje ze ten moduł ( moze to jest kondensator ) na cewce jest walniety bo iskra po nim przeskakuje jak cos polozylem przypadkiem na nim

Napisano

Hmmm....

Na cewce u mnie niema żadnego urządzenia (kondensatora). Tylko cewka od której odchodzą przewody. Jeżeli po położeniu czegoś na cewce przeskakiwała Ci iskra to jest coś nie tak z izolacją cewki lub przewodu wysokiego napięcia.

Dodaję schemat instalacji zapłonowej bez czujnika położenia wału.

Napisano
  • Autor

> Hmmm....

> Na cewce u mnie niema żadnego urządzenia (kondensatora). Tylko cewka

> od której odchodzą przewody. Jeżeli po położeniu czegoś na cewce

sory mój blad - iskra przeskakiwala po aparacie zaplonowym na nim jest modul ( kondensator ) i moze on jest walniety ?

> przeskakiwała Ci iskra to jest coś nie tak z izolacją cewki lub

> przewodu wysokiego napięcia.

> Dodaję schemat instalacji zapłonowej bez czujnika położenia wału.

Napisano

Na aparacie zapłonowym jest moduł wzmacniacza zapłonu. Może kopułka jest uszkodzona i przez nią iskra ucieka do masy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.