Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płaskie wycieraczki do Accorda?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy orientuje się ktoś może, jakie płaskie wycieraczki pasuja w miejsce seryjnych (płaskich) w accordzie po 2005 roku?

Fabrycznie autko jest z płaskumi wycieraczkami jednak nie mogę znaleźć ich producenta. A już trochę zaczynają mazać, a ja lubię wycieraczki w dobrym stanie.

No i dlatego zastanawiam się czy poza ASO mozna kupić pasujące do tego modelu (jakieś valeo lub bosch).

Ewentualnie jest jeszcze opcja zmiany "gumek". Tylko musiałbym kupic gdzieś gumki dobrej jakości.

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

Jeżdżę civem VIII gen (ufo) i też mam płaskie wycieraczki, wymieniałem w ASO same gumki(oryginały) i jest ok.

Koszt samych gumek do mojego auta to ~100zł, ASO w Szczecinie wymieniło gratis.

Napisano
  • Autor

> http://katalog.fota.pl/Katalog/(S(w3lqo3r2mnnfx455ba52khza))/Samochod3.aspx?GenArtNr=298

Dzięki.. ale niestety w tym katalogu (podobnie jak w pozostałych) jest kompletny bałagan.. nie ma rozróznienia na model przed FL i po Fl. Do 2005 seryjnie były montowane standardowe wycieraczki, a potem juz płaskie. I wydaje mi się że mocowanie/ramię wycieraczki jest inne.

A w tym katalogu pomieszane sa wycieraczki płaskie z takimi standardowymi. I nawet teraz nie wiem w przypadku tych płaskich czypasują jako zamiennik tych stelażowych czy też już do modelu po FL..

Napisano
  • Autor

> Jeżdżę civem VIII gen (ufo) i też mam płaskie wycieraczki,

> wymieniałem w ASO same gumki(oryginały) i jest ok.

> Koszt samych gumek do mojego auta to ~100zł, ASO w Szczecinie

> wymieniło gratis.

Chyba Można same gumki wymienić.. Muszę się dowiedzieć ile w moim ASO sobie za same gumki liczą. Te 100PLN to dość zabójcza cena.. Porównywalna z kompletem piór.

W sumie to może jakieś inne gumki można podpasować...

Ale co pewien czas całość by wypadało wymienić zapewne, bo jednak traci trochę sprężystości cały układ.

Napisano

Niestety ja byłem zmuszony do wymiany, zamienników piór nie ma do civa 8gen. a koszt w ASO około 250 -300zł niewiem.gif więc same gumki wymieniałem.

Napisano
  • Autor

> Niestety ja byłem zmuszony do wymiany, zamienników piór nie ma do

> civa 8gen. a koszt w ASO około 250 -300zł więc same gumki

> wymieniałem.

No to obawiam się że podobnie brak zamienników jest do accorda. Bo to co widzę płaskiego to chyba wszystko montowane zamiast płaskich wycieraczek w wersji przed FL.

Ł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.