Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwarcie przy uruchamianiu rozrusznika

Featured Replies

Napisano

Koledzy pomóżcie, bo kopię archiwum i nic mi już do głowy nie przychodzi.

Samochód jak w podpisie. Moja Kochana pojechała do sklepu i nie mogła wrócić, bo samochód nie chciał się uruchomić. Mimo w pełni naładowanego akumulatora rozrusznik nawet raz nie zakręcił, a do tego w momencie przekręcania kluczyka w pozycję uruchamiania rozrusznika gasły kontrolki: oleju, ładowania, awarii silnika, a zaciągnięty hamulec świecił pełną siłą.

Ponieważ wcześniej Ukochana miała problem z gazem (samochód dowolnie wybierał rodzaj zasilania) telefonicznie poradziłem Jej wyciągnięcie bezpieczników od gazu (dwa obwody - ogólny od centralki i od zasilania elektrozaworów). Po tym zabiegu samochód uruchomił się (rozrusznik śmiało zakręcił). Gdy się spotkaliśmy włożyłem znów bezpieczniki i samochód jak gdyby nigdy nic spokojnie jechał na gazie.

Pytanie moje jest; gdzie szukać zwarcia (w instalacji LPG, czy to może zbieg okoliczności) i co mogło wywołać taką reakcję kontrolek, że one po prostu gasły... Nie było to wysilenie akumulatora, bo zaciągnięty ręczny nawet nie zbladł...

Może ktoś się spotkał z podobnym problemem... lub może polecić warsztat w Warszawie z kumatym elektrykiem, który nie stwierdzi na wstępie "ale tu jest gaz...". Ja już nie ma siły stać po ciemku na dworze przy tej temperaturze, szczególnie że jestem tuż po chorobie.

Napisano

aż niemożliwe, żeby wszystkie kontrolki gasły oprócz hamulca.

sprawdź najpierw czy klemy nie zaśniedziały i czy dobrze są osadzone na biegunach

a apropos gazu

do parownika jest przykręcony przewodzik z masą. Przeczyść styk i sie upewnij, że ta masa dobrze przewodzi. Bo w przypadku słabego przejscia auto co pare sekund przeskakuje z zasilaniem raz benzyna raz gaz (elektrozawory po prostu głupieją)

Napisano

Miałem ostatnio bardzo podobną sytuację.

Możliwe że masz klemy w złym stanie, lub nie dociskają. Odłącz akumulator, sprawdź bezpieczniki i spróbuj ponownie.

Napisano

U mnie wystepowaly takie objawy, ze po przekreceniu kluczyka i uruchoniemiu silnika, gasly wszystki kontroliki, a wskazowki wskaznikow dobijaly maksymalnie w dol - trwalo to ok 5 sekun, poczym zapalaly sie konktrolki i wskazowki wracaly na swoje miejsca.

Diagnoza elektryka byla jedna, zwarcie na akumulatorze.

Po wymianie na nowy, wszystko wrocilo do normy:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.