Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DEH 4700 i GMS 960 ... jak to bedzie gralo ???

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich,,,mam do was pytanko....otoz rok temu zakupilem sobie zestaw GMS 960 ( Nominalna moc jednego (chyba chodzi o 1 głosnik ) glosnika to 40 W , z kolej moc maxymalna to 110 W )...Obecnie posiadam kaseciaka Sony. Kaseciak ma 4x35W ( oficialnie :D ) i gdy podkrece glosnosc to GMS zaczynają lekko charczec ( staram sie tego unikac !! ) Czy przy Pioonerku DEH 4700 ( 4x50 W ) przy takim samym poziome glosnosci jak w obecnyn kaseciaku ( a nawet wyższym ) glosniki nie będą tak charczec ??? Chodzi o to czy ten Piooner bedzie dopasowany w jakis sposób do moich GMSów .... prosilbym o wszelkie opinie, gdyz niedlugo planuje zakup tego radyjka i chce miec pewnosc ze nie bedzie ono zbyt mocne ( niedopasowane ) do moich obecnych glosników ( jak dla mnie grają one dosc dobrze ) Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ahhh,,,chcialem tylko dopowiedziec ze nie wymagam od takiego sprzetu niewiadomo czego ( ma to w miare czysto grac..czasem pochodzic glosniej ) Ogolnie co myslicie na temat tego radyjka ( czyt.forum i w wielu postach polecacie je w tej kategorii cenowej ) Czy bedzie ono odpowiednie dla moich glosników ??

Napisano

> Ahhh,,,chcialem tylko dopowiedziec ze nie wymagam od takiego sprzetu

> niewiadomo czego ( ma to w miare czysto grac..czasem pochodzic

> glosniej ) Ogolnie co myslicie na temat tego radyjka (

> czyt.forum i w wielu postach polecacie je w tej kategorii

> cenowej ) Czy bedzie ono odpowiednie dla moich glosników ??

GMS 960 to 16tki, czy elipsy 6" x 9"?

Napisano
  • Autor

Są to dwie 16stki + 2 osobne tweetery wink.gif

Napisano

> Witam Wszystkich,,,mam do was pytanko....otoz rok temu zakupilem

> sobie zestaw GMS 960 ( Nominalna moc jednego (chyba chodzi o 1

> głosnik ) glosnika to 40 W , z kolej moc maxymalna to 110 W

> )...Obecnie posiadam kaseciaka Sony. Kaseciak ma 4x35W (

> oficialnie :D ) i gdy podkrece glosnosc to GMS zaczynają lekko

> charczec ( staram sie tego unikac !! ) Czy przy Pioonerku DEH

> 4700 ( 4x50 W ) przy takim samym poziome glosnosci jak w obecnyn

> kaseciaku ( a nawet wyższym ) glosniki nie będą tak charczec ???

> Chodzi o to czy ten Piooner bedzie dopasowany w jakis sposób do

> moich GMSów .... prosilbym o wszelkie opinie, gdyz niedlugo

> planuje zakup tego radyjka i chce miec pewnosc ze nie bedzie ono

> zbyt mocne ( niedopasowane ) do moich obecnych glosników ( jak

> dla mnie grają one dosc dobrze ) Pozdrawiam

Jak nigdy tego nie robie, zamiast tego Pionka bym polecił ALPINE CDA-9853 albo Pioneer-a 5700, bo 4700 nie jest za dobry waytogo.gif

Napisano

> Ahhh,,,chcialem tylko dopowiedziec ze nie wymagam od takiego sprzetu

> niewiadomo czego ( ma to w miare czysto grac..czasem pochodzic

> glosniej ) Ogolnie co myslicie na temat tego radyjka (

> czyt.forum i w wielu postach polecacie je w tej kategorii

> cenowej ) Czy bedzie ono odpowiednie dla moich glosników ??

też tak kiedyś myślałem - kiedy kupowałem fabrycznego kaseciaka do Pandy myslałem - byle coś brzęczało. Potem było mało i kupiłem pionka 4700. Teraz już wiem że radyjko jest ok, gra fajnie itd ale ma minus - tylko jeden kpl. wyjścia RCA i podłaczenie wzmacniacza 4-ro kanałowego to juz problem.

A minęły tylko tzy miesiące...

Napisano
  • Autor

Hmmm..tylko max. co moge wydac na radyjko too 500 zł....wiem ze mozna dolozyc 50 ? 100 ?? 200 do Alpinki ale naprawde jak dla mnie to jest sprzet nie z tej ziemi ( mowa o tym Pionku ) Moj kaseciak jeszcze by dlugo zostal, no ale zaczyna sie sypac frown.gif ... Najwazniejsze jest to czy ten Pionek bedzie "dopasowany" do moich GMS 960....Pozdro ..

Ps..dzieki rowniez za uwagi co do samego radia...ale tak jak mowie max 500 zł wink.gif

Napisano
  • Autor

Wzmaka raczej nigdy nie bedzie, bo i funduszy nie bedzie, a jesli nie bede sluchal na vol. bliskiemu max to bez niego sie obejde ( tak jak mowilem wazne ze CD....mp3 to juz wogole dla mnie aż za nadto ) Tak ze brak jakichs wyjsc na wzmaka to raczej nie jest dla mnie wadą.....Wazne zeby radyjo dobrze gralo....nie gubilo sciezki....i w sumie tyle wink.gif

Napisano

Każde z poniższych radyjek powinno lepiej zagrać od tego pionka

1

2

3

Napisano

> Każde z poniższych radyjek powinno lepiej zagrać od tego pionka

> 1

> 2

> 3

Z tych trzech to imo nalepiej Kenia.. no chyba ze chcesz Kolego dolozyc do Alpinki smile.gif

Napisano
Kolega stwierdził max 500 więc z tego towarzystwa ja bym polecił Kennego. waytogo.gif
Napisano

Do 500 zł proponuję Kenwooda KDC-WF431. Za te pieniądze rewelacja!!! Mam i jestem bardzo zadowolony.

Pozdr.

Napisano

To ja w kwestii brzmienia - mialem najpierw GMS2600 (wg producenta to najwyzszy model, wg uzytkownikow GMS960 jest lepszy) podlaczony pod Sony 4x45. Gralo niezle. Teraz mam pod DEH-7700 i jest lepiej. Teoretycznie 7700 rozni sie od 4700 funkcjami (wiecej bajerow) - jezeli zrobisz odsluch na "zerowych" wartosciach to oba modele graja podobnie.

"Charczenie" glosnikow moze byc wina paru innych elementow niz wina radia - masz wygluszone drzwi, dystanse z MDFu, grubsze kable, itp.?

Przed zakupem proponowalbym odsluch w sklepie. Ty wiesz najlepiej czego oczekujesz od brzmienia radia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.