Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łącznik stabilizatora [F] - momenty dokręcenia

Featured Replies

Napisano

Zerwał mi się po 12 latach !!! łącznik stabilizatora (ten stary typ z kulką) z prawej strony. Dziś go wymieniłem bez większych problemów, sądziłem, że jak siedział tam od nowości, to będzie problem z odkręceniem, ale poszło. Tzn. dół był zerwany, a góra póściła bez probelmu.

Tak na marginesie - czytałem tu kiedyś o czyichś zmaganiach, że nie mógł odkręcić, żę się kręcił w kółko, że kątówką nie było dojścia.

Uwaga! po drugiej stronie śruby, gdzie "kulka" wchodzi w otwór drążka jest nacięcie na płaski klucz 17 i należy tam blokować przy odkręcaniu górnej śruby (18 lub 19 - różnie tam wsadzają).

Pytanie mam takie: czy ktoś zna momenty dokręcenia górnej śruby przy stabilizatorze i tej dolnej przy wahaczu ?

W FAQ-u jest podana jest tylko odległość po dokręceniu 38-39mm od dolnej podkładki do górnej. Ale tak sobie myślę, że guma, gumie nie równa i na wszelki wypadek wolałbym znać momenty, żeby za szybko nie poszło się...

Napisano

Dół przykręca się na wymiar między podkładkami, tak jak przeczytałeś. Górę do drążka stabilizatora - 65Nm.

Napisano
  • Autor

Oki, tzn., że z górą trochę przesadziłem, bo zapodałem 100Nm.

Ale piszesz - mam nadzieję - o tej końcówce kulkowej, nie tych co mają otwory na 18 lub 22mm ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.