Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Syczy - ucieka gaz z reduktora VEGA

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od pewnego czasu pojawily sie problemy z praca gazu na zimno tzn. zawsze nawet przy duzym mrozie moglem przegazowac i auto chodzilo rowno na gazie.

Teraz musi sie zagrzac aby trzymal wolne obroty.

Problem w tym,ze wydaje mi sie, ze po wylaczeniu gazu syczy z parownika tzn, smierdzi gazem i syczy z tych otworów kompensacyjnych. Na 100% nie jest to wyciek ze zeintegrowanego filtra gazu.

Co zauwazylem to ze cewka elektrozaworu jest spekana wzdluz w kilku miejscach tak jakby speczniala, podczas pracy robi sie gorąca.

Nigdy nie mialem problemow z przelaczeniem z lpg na benzyne od razu rowno silnik pracowal i minimalnie spadaly obroty, teraz aby przelaczyc z lpg na postoju na benzyne musze gazowac bo silnik zgasnie. Jak przegazuje to nierowno pracuje przez pare chwil tak jakby nie palil na np.2 cylindry. Oczywiscie slychac ten syk z reguktora i zapach gazu.

I moje pytanie brzmi czy moze miec to zwiazek z ta cewka elektrozaworu?Moze nie domyka gazu, ale to dzieje sie tylko na zimnym silniku i z reguly rano. Usterka pojawila sie praktycznie w ciagu tygodnia. Gaz ma przelatane 50tys km. Spalanie takie jak zawsze, uklad paliwa benzyny sprawny 100%, nie mam innych wyciekow gazu, wszystko spradzilem 2 razy, uszczelnilem na nowy silikon.

Mam taki reguktor

reduktorvega2gen.th.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.