Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak klaksonu i swiecaca kontrolka poduszki - przypadek? SC,

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem tu nowy (pewnie musze sie gdzies przedstawic... ) Ale do rzeczy..

Dwa tygodnie temu kupilem żonce SC, 1.1, 2003 r, golas. Przy sprzedaży były wlasciciel od razu mowil, ze jest problem z poduszka, ale ze nie jest wystrzelona. Dał mi nawet wydruk z serwisu (nie ASO) ze komputer wywala bląd cos o niskiej rezestancji (przerwie) czy jakos tak (musialbym zerknąc). Juz po przyjechaniu do domu okazało sie ze nie dziala tez klakson

Skorzystalem wczoraj z ladnej pogody i poogladalam to i owo. Czyli tak (kluczyki w stacyjce przekrecone):

- na wtyczce klaksonu nie ma napięcia po nacisneiciu przyciskow na kierownicy

- rozebralem kierownice- i miernikiem sprawdzilem same właczniki klaksonu i zwierają OK

- przy okazji ogldalem poduszke - wyglada OK. NIe rozbieralem jej na czesci pierwsze, ale jako calosc wyglada dobrze i na pewno cos w niej jest w srodku a nie tylko wieczko i obudowa. (odlaczylem akumulator przed wykreceniem poduszki)

Czy jednoczesny problem z poduszką i klaksonem moze miec wspolny powód??

Kabelek od klaksonu (czarny i czerwony) i poduszki (żółta wiązka) łącza sie w takiej czarnej plaskiej wtyczce (?), ktorej nie da sie ruszyc. Ta wtyczka jest przymocowana do beżowej "tarczy", ktora jest miedzy kierownica a jej kolumna. Nie wiem co to za tarcza, ale na moj chlopski rozum to cos co pozwala na przeniesienie pradu z obracajacej sie kierownicy na nieruchomą kolumne.

Samej kierownicy nie wymontowalem bo nie mialem pod reką tak duzego klucza, wiec nie bawilem się ta tarcza.

Czy ktos z Was mial juz podobny problem??? Ja na forum nie znalazlem.

A tak przy okazji wymienilem linke sprzegla!!!! No i jest lepiej!!

Napisano

Co do swiecacej poduszki - ja przekrecilem kluczyk w stacyjce majac wyciagniety bezpiecznik od kierunkowskazow i zaswiecila sie kontrolka poduszki. Musialem sie podlaczyc do kompa i skasowac blad, zeby przestala swiecic.

Napisano
  • Autor

hmmm.... moze cos poszlo nie tak z czyms innym i dlatego ten blad... A jakeis pomysly z klaksonem. Dodam ze bezpieczniki sa OK.

Napisano
  • Autor

O! A to juz konkretna odpowiedź! Ktos zna numer katalowogy albo cenę. Zagladalem do ksiazki "sam naprawiam..." i nie widze tam tego elelmty, alesie nie dziwie - ta za maly szczegol chyba jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.