Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpaleniem po długim postoju

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam nastepujący problem. Kilka miesiecy temu nie używałem swojego autka przez ok 3 miesiące. W miedzyczasie brat odpalał co tydzień, kiedy padł całkowicie akumulator, naładował go, ale juz nie mogł odpalić. Po powrocie do domu zabrałem się za autko, mianowicie sprawdziłem iskre i paliwko, rozrusznik krecił ale autko nie paliło. W czasie krecenia rozrusznikiem autko tak jakby chciało odpalić ale nie mogło. Długo sie nie zastanawiałem, zaczepiłem linke do traktora i ogień, po ok 100 m autko juz normalnie pracowało. Przez 3 miesiące było wszystko ok do pory kiedy nie używałem autka pzez 1,5 tygodnia. Asterka odpaliła i po kilku sekundach zgasła. Dalsze kręcenie rozrusznikiem nic nie dało, po prostu wyglądało to jakby chciała, a nie mogła zapalić. Przyznam się bez bicia, że czesto jeździłem na rezerwie, więc podejrzenie padło na pompe. Niestety pompa okazała się sprawna, daje jak oszlała. Na pycha jeszcze nie próbowałem. Co sądzicie o tym, co może być tego przyczyną? Dodam, iż żadnych błędów komp nie pokazuje.

Napisano

Może to być otwarty EGR, zafajdany osadem wtryskiwacz, lub świece.

EGR wystarczy odkręcić i sprawdzić czy grzybek dolega do otworu.

Wtryskiwacz obserwować podczas pracy, czy podaje równy stożek paliwa.

Napisano
  • Autor

Pierwsze podejście zakończone porażką, torx złamany wkrętak wygiety, czekam do piątku na porządne narzędzia.

Witam

dzisiaj sprawdziłem:EGR- sprawny, wtryskiwacz też, świece również. Niestety nie chciał dalej odpalić, wiec poszedł na pych. Odpalił po kilku metrach. Wszstko jest teraz ok. Co to mogło być? Ma ktoś jakieś pomysły?

Napisano

witam.

Może woda w paliwie...

Pzdr.

Napisano

W ciemno wymienilbym filtr paliwa, nastepnie sprawdzil cisnienie, jakie podaje pompa paliwa przy wejsciu do obudowy przepustnicy i przedmuchal/sprawdzil odpowietrzanie zbiornika paliwa.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> W ciemno wymienilbym filtr paliwa, nastepnie sprawdzil cisnienie,

> jakie podaje pompa paliwa przy wejsciu do obudowy przepustnicy i

> przedmuchal/sprawdzil odpowietrzanie zbiornika paliwa.

> Pozdrawiam

Filtr paliwa wymieniony 1,5 roku temu (teraz sprawdony, ok)

W baku nie stwierdziłem obecności wody (tankuję wyłacznie na sprawdzonych stacjach, nigdy na "no name", odpowietrzanie też jest ok.

Jakieś inne pomysły? Czy po prostu była to złośliwość rzeczy martwych? zlosnik.gif w koncu nie było mnie przez jakiś czas przy Asterce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.