Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z obrotami

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich,

Jestem tutaj nowy i mam pytanko do Was. Mam Brave 1.6 z 96r. kilka dni temu samochód zaczął przerywać na wolnych. Jak odpalił to tak trochę telepał i czym bardziej się rozgrzewał to gorzej. Do tego stopnia na wolnych obroty były nie równe, że po rozgrzaniu auto na wolnych gaśnie. Co wymieniłem:

1. Nowe świece NGK - stare jak się okazało były całe czarne co wygląda na zbyt bogatą mięszankę.

2. Wyciągnąłem silniczek krokowy i tylko z zewnątrz go przeczyściłem bo nie wiem jak się dostać do środka o ile można się dostać.

3. Nowe przewody wysokiego napięcia przy okazji kupiłem bo stare się prawie rozleciały (też NGK)

Ponieważ widać, że auto ma zbyt bogatą mieszankę obstawiłem, że to sonda. Dzisiaj wymieniłem sondę na nową i nic się nie zmieniło. Po wymianie sondy nie podłączałem pod kompa. Czy po wymianie sondy trzeba podłączyć komputer pod tester czy trzeba jakoś zresetować ?

Zauważyłem też jedną rzecz. Kiedy Auto się rozgrzewa i na wolnych strasznie szarpie że aż auto gaśnie to po wyciągnieciu wtyczki od krokowego jest ciut lepiej tzn auto nie gaśnie. Czy dzieje się tak dlatego, że krokowy wtedy trochę blokuje paliwo ?!

Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno. Pod czas przyspieszania slysze swist dochodzący z silnika niczym jak turbina. Co to może być ? Na postoju słychać jakiś metaliczny dzwięk jakby dochodzący z okolic pompy wspomagania ? Mam założone nowe paski klinowe i pomimo tego co jakisz czas pasek zapiszczy a prawie zawsze jak przejade przez kałuże.

Napisano

hmm.gif

uznałeś, że nie warto poczytać 10 pierwszych postów?

Napisano
  • Autor

> uznałeś, że nie warto poczytać 10 pierwszych postów?

Czytałem. Nie wiem gdzie jest regulator cisnienia, jeśli to masz na myśli.

edit: nie znlazłem przy wtryskach niczego co by było choc podobne do tego z allegro.

Napisano

> Czytałem. Nie wiem gdzie jest regulator cisnienia, jeśli to masz na

> myśli.

i dlatego postanowiłeś założyć taki sam wątek?

> edit: nie znlazłem przy wtryskach niczego co by było choc podobne do

> tego z allegro.

uzupełnij profil, zapoznaj się z fakiem, przeczytaj ze zrozumieniem watek o regulatorze ciśnienia to na pewno go znajdziesz...

Napisano
  • Autor

> i dlatego postanowiłeś założyć taki sam wątek?

> uzupełnij profil, zapoznaj się z fakiem, przeczytaj ze zrozumieniem

> watek o regulatorze ciśnienia to na pewno go znajdziesz...

Forum czytałem od kilku dni dlatego czyscilem silniczek krokowy. Przepraszam, może jestem jakiś ułomny ale nie potrafiłem znaleźć tego regulatora. Jedyny przewód jaki był "luźno" nałozony jest po środku listwy. Wyciągnąłem i nic nie leci. Nigdzie też nie znalałem na forum informacji o świszczeniu z silnika.

Napisano

> Forum czytałem od kilku dni dlatego czyscilem silniczek krokowy.

Mamy tu pewne zasady odnośnie przedstawiania się. uzupełniania profilu itp. opisane w podwieszonym FAQ na pierwszej stronie. Dopóki się do nich nie zastosujesz może się okazać że nie będzie chętnych aby Ci odpowiedzieć,

Jeśli chodzi o Twój problem - stawiam jednak na krokowy. Trzeba przeanalizować na kompie dane podczas pracy silnika i będzie wiadomo co i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.