Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

badziewie pod podszybiem

Featured Replies

Napisano

jestem nowym uzytkownikiem forum i fiata bravy, w zwiazku z tym chcialem sie na poczatku przywitac smile.gif

widomo ze na forum wpisuja sie ludzie potrzebujacy pomocy,informacji itd. w zwiazku z powyzszym mam laickie pytanie :

Jak pozbyc sie syfu spod podszybia??POd tym elementem mam pelno syfu:liscie martwe owady itp.... po wlaczeniu mocniejszego nawiewu ten syf dostaje sie do kabiny , a nie jest mile dostac przy 120km\h zdechala osa .... irytuja mnie te smieci ktore dostaja sie do kabiny. W zwiazku z tym prosze o pomoc, filtru przeciwpylowego nie mam... Wiem ze nalezy zdjac wycieraczki i odkrecic podszybie (ten plastik ) ale mam nawet problemy z zdjeciem wycieraczek smile.gif wiec prosze o pomoc.

Drugim mankamentem auta jest wlaczajaca sie czesto kontrolka poduszki powietrznej , ktorej de facto nie posiadam w samochodzie... jak sie tego pozbyc i jaki koszt... auto to fiat brava 1,4 12V `96. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

-wyjmij żarówke i kontrolke bedziesz miał zgłowy.

-odkręc 2 śróbki z lewej strony patrząc z przodu auta na podszybiu i zdejmij klapkę. Za nią masz wentylator (tam szukaj syfu)

-załóż filtr bo sam widzisz że sie przydaje

-uzupełnij profil

Napisano
  • Autor

co do kontrolki to tak zrobie dziekuje za odp

natomiast co do syfu to chcialem zdjac cale podszybie i porzadnie wyczyscic bo tego syfu jak spojrzalem z boku w cholere jest ... imam pytanie jak sie to cholerstwo zdejmuje , srubki wiem jak odkrecic wszystkie itd , ale mam glupie problemy ze zdjeciem wycieraczek z tego miejsca gdzie lacza sie z silniczkiem wystajacym z podszybia crazy.gif czy one sa na wcisk ?? czy w jakis inny sposob zamontowane ??

Napisano

> co do kontrolki to tak zrobie dziekuje za odp

> natomiast co do syfu to chcialem zdjac cale podszybie i porzadnie

> wyczyscic bo tego syfu jak spojrzalem z boku w cholere jest ...

> imam pytanie jak sie to cholerstwo zdejmuje , srubki wiem jak

> odkrecic wszystkie itd , ale mam glupie problemy ze zdjeciem

> wycieraczek z tego miejsca gdzie lacza sie z silniczkiem

> wystajacym z podszybia

w miejscu gdzie wycieraczki łaczą sie z trzpieniami są zaslepki plastikowe. Trzeba je zdjąć, pod zaślepkami są śróby (13 albo 15). kluczem nasadowym odkrecasz śróbe i zdejmujesz całe ramię wycieraczki (jest na wielowpuście po stożku) Trezba dośc mocno pociągnąć albo podważyć....

Napisano

> imam pytanie jak sie to cholerstwo zdejmuje , srubki wiem jak

> odkrecic wszystkie itd , ale mam glupie problemy ze zdjeciem

> wycieraczek z tego miejsca gdzie lacza sie z silniczkiem

> wystajacym z podszybia czy one sa na wcisk ?? czy w jakis inny

> sposob zamontowane ??

jak już zdejmiesz podszybie to przyjrzyj się silniczkowi od wycieraczek - zobacz, czy nie dostaje się do niego woda

Napisano

> jak już zdejmiesz podszybie to przyjrzyj się silniczkowi od

> wycieraczek - zobacz, czy nie dostaje się do niego woda

i w razie czego wyczysc oraz nasmaruj.

podszybie trzyma sie na kilku srubach, chyba 2 w srodku i 2 po bokach, na slupkach, pod zaslepkami. reszta to zatrzaski smile.gif

jesli o kontrolke chodzi, to do poduszek nie ma zarowki, tylko dioda i to zabudowana mocno. najlepiej wyjac tablice zearow i przerwac po prostu sciezke na plycie (latwo widac). tylko uwazaj... jak bedziesz zdejmowal zegary to nie wlaczaj zaplonu... be bedzie cie czekac wizyta na examie palacz.gif

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi , jak tylko [przestanie padac zajme sie tym smile.gif pozdrawiam

Napisano

uwazaj... jak

> bedziesz zdejmowal zegary to nie wlaczaj zaplonu... be bedzie

> cie czekac wizyta na examie

nie wiedziałem że komp ma coś z nimi wspólnego... ja jeździłem moją bryką bez zegarów i nic się nie stało palacz.gif

Napisano

> (...)

> jesli o kontrolke chodzi, to do poduszek nie ma zarowki, tylko dioda

> i to zabudowana mocno. najlepiej wyjac tablice zearow i przerwac

> po prostu sciezke na plycie (latwo widac).(...)

Znaczy się: "rozbij termometr - nie będziesz miał gorączki" ?

Napisano

Witaj

Co do zdejmowania wycieraczek to mam dla Ciebie jedną radę: jeżeli mocne szarpniecie lub podważenie nie pomoże to spróbuj to zdjąć małym ściągaczem do łożysk.

Ja też miałem z tym problem, bo ten stożek mi się zapiekł z ramieniem wycieraczek i żadna siła rąk ludzkich nie podołała temu. Dopiero użycie ściągacza dało efekt.

Te starsze roczniki tak mają grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.