Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciągoty na lewicę (lewiznę)

Featured Replies

Napisano

Mam problem z Uno, który ciągnie się od początku kiedy go kupiłem ale teraz się nasilił.

Całą zimę jeździłem na zimówkach Pirelli. ale nagle kierownica dostała drgawek. Gumy swoje przejechały więc zamieniłem na węższe Barumki, które dostałem od poprzedniego właściciela. Bicie ustało. ale nagle zaczął bardziej ciągnąć w lewo niż zwykle. Dwóch fachmanów od zbieżności nie stwierdziło odchyłek od normy, na SKP tez niczego nie wybadali. Na dodatek opony równo zbiera. Normalnie ideał.

Jako że wiosna nastała zmieniłem kółka na letnie - nówki Yokohamy. Może to subiektywne odczucie, ale jeszcze bardziej ciągną w lewo niż Barumki.

Gdzie szukać przyczyny??? niewiem.gif

W akcie desperacji chyba wrócę do zużytych Passio buu.gif

Napisano

ciśnienie w kołach rozumiem, że masz równe

jesli oponki nie sa kierunkowe, zamień je stronami, jeśli są, zamieć tył na przód i sprawdź jak się będzie auto zachowywało

Napisano

sprawdzilbym czy ktorys z klockow hamulcowych nie trzyma

Napisano

masz tą furę od nowości? moze to auto jest po dzwonie i jest krzywa buda wink.gif dlatego go ciągnie na lewo, albo chce popełnić samobójstwo na czołowe, bo ma dość kierownika drive.gif haha

to już czysta abstrakcja, ale zmierz odległość rantu błotnika od podłoża, ale koniecznie na płaskiej i równej nawierzchni, najlepiej siądź wtedy za kierownicą i niech ktoś to zmierzy

jak lewa strona siedzi niżej, to mamy winowajcę - taki efekt to obecność tylko kierowcy i/lub bardziej 'zmęczonej' spręzyny

zawieszenie może mieć wtedy inną geometrię (przy regulacji Ciebie nie ma za kółkiem), a na SKP ten przyrząd do zbieżności jest o d*** roztrzaś i tyle

ale jak pisałem, to taka mała abstrakcja i moze nie mieć pokrycia w rzeczywistości

co do hamulców, to też prawda, do weryfikacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.