Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy z Obrotkiem

Featured Replies

Napisano

Jestem z kącika Punto ale moja serce.gif ma Pande i mam pytanie;

Próbowałem przełozyć licznik z obrotkim do Jej uboższej wersji (zrobiłem kiedyś tak w moim Punto i działało, potem zrobiłem tylko proxy)

Działa obrotek i czujnik otwartych drzwi, ale...

Nie mogę skakać sie m-dzy funkcjami pomiarów.

W pandzie mam guziczki w liczniku ale jak założyłem ten z obrotomierzem to mogę jedynie zmieniać godzinę i lampy. Podobno te liczniki maja zmiane ustawień w przełaczniku wycieraczek przy kierownicyTRIP.

Czy istnieje jakaś wersja licznika z guzikami do zmiany ustawień w Liczniku a nie kierownicy?

Może ktos montował licznik z obrotkiem w zwykłej wersji i ma na to sposób lub jakies linki?

Po co jest 3ci guziczek po prawej stronie?

Z góry dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

a co daje w tej wersji?

Napisano
  • Autor

w tym pliku na dole ten sześcian to niby przełaącznik jest?

Jakikolwiek czy moze lepiej podłaczyć sie pod coś gotowego...ot choćby 3ci(środkowy) guziczek po prawej stronie.

Czy przypadkiem nie powinien to być jakiś krótkosygnałowy który tylko przepuszcza chwilowy "-" minus

Napisano

kolego - masz manuala na naszej stronie jak podłaczyć trip-a!

po drugie polecam instrukcję obsługi Pandy( jest podwieszony link z instrukcjiami on line) tam bedziesz miał dokładnie wyjaśnione co i jak przełącza sie przyciskami przy liczniku a co wajchą przy kierownicy, ponieważ opisywanie tego tutaj byłoby pracą magisterską! grinser006.gif

Napisano
  • Autor

główne moje pytanie bylo czy mozna ten licznik przerobić aby działał na przycisk jakikolwiek inny niż ten przy kierownicy

Mam zamiar zmiane ustawień podłączyć pod środkowy guziczek po prawej od licznika...dla wygody i aby nie kupowac specjalnie patyka z TRIPEM

Napisano

> główne moje pytanie bylo czy mozna ten licznik przerobić aby działał

> na przycisk jakikolwiek inny niż ten przy kierownicy

> Mam zamiar zmiane ustawień podłączyć pod środkowy guziczek po prawej

> od licznika...dla wygody i aby nie kupowac specjalnie patyka z

> TRIPEM

miałam trip zrobiony właśnie pod tym wolnym guzikiem na liczniku i powiem Ci że to wcale nie jest wygodne i poza tym szybko się ta konstrukcja rozwaliła sick.gif

kup przełącznik z tripem - wiem że to dodatkowe $$ ale wygoda przede wszystkim ok.gif

Napisano

> główne moje pytanie bylo czy mozna ten licznik przerobić aby działał

> na przycisk jakikolwiek inny niż ten przy kierownicy

> Mam zamiar zmiane ustawień podłączyć pod środkowy guziczek po prawej

> od licznika...dla wygody i aby nie kupowac specjalnie patyka z

> TRIPEM

kolego 2 i 4 pin w kostce licznika jak zawrzesz to ci sie zacznie przełączać komp w liczniku wystarczy z tych pinów pociągnąć kabelki i podpiąć pod guzik, wszystko w temacie. Na forum o tym było z 50 razy i niektórym juz sie nie chce pisać co miesiac tego samego o liczniki i tripie. Wybacz jeśli ktos cie uraził ale jakbyś użył opcji szukaj juz dawno byś wiedział co i jak zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

powiem szczerze ze próbowałem szukać ale jak zmieniłem na wiecej niż 1 tydzień to pisało ze "nie mogę w tej chwili korzystać z wyszukiwarki" a że zabrałem sie za to, to liczyłem na szybką pomoc kolegów z waszego forum

...i sie doczekałem teraz kombinuje z lutownicą jak skoncze to dam znać że zrobione i mozna zamknąc wątek smile.gif

Napisano
  • Autor

operacja zakonczona;

Podpiołem sie pod tj.4pin czyli znalazłem m-ca na płytce scalonej gdzie miałem poprowadzoną ścieżkę od 4pinu i tam wlutowałem malutki kabelek

Podobnie z 2pinem czyli wlutowałem sie w minus na płytce scalonej.

Przykleiłem do plytki guziczek tj te od zegara i wykorzystałem środkowy guzik jako zmiennik ustawień

Wszystko działa jak narazie teraz tylko pytanie czy bedzie dobrze liczyć dane...ale to inna bajka

Dziękuje wszystkim za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.