Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo proszę o radę (podłaczenie wzmacniacza 4 kana.)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Obecnie nagłosnienie w moim aucie ma się nastepujaco : przód odseparowany podpięty pod radio + w bagazniku subwoofer + wzmacniacz 2 kanałowy (zmostkowany)

Jako że wpadł mi w ręce wzmacniacz 4 kanałowy pioneera (GM 6000F) to chciałbym go wykorzystać... i teraz tak, z radia mam pojedyńcze wyjście RCA a podłączyć chciałbym z przodu zestaw odseparowany (PB L 60C) a z tyłu subwoofer. Jak to wszystko ustawić na tym wzmacniaczu żeby miało ręce i nogi. Na internecie znalazłem info że przy tym wzmacniaczu można podpiąć jedną parę RCA i nie trzeba stosować rozdzielacza (Y). Mógłby to ktoś potwierdzić ? Pozostaje jeszcze kwestia ustawień LPF/HP ?? (jestem zielony jeśli chodzi o tego typu ustawienia)

Czy może lepiej tego pioneera wykorzystać tylko do napędzenia przodu i podpinać się do niego (ma wyjście RCA) z tym drugim wzmacniaczem który napędzał by suba ?? Co będzie lepszym rozwiązaniem ?? Osobiście wolałbym wywalić tego 2 kanałowego i zostawić tylko tego 4 kanałowego pionka.

Panowie liczę na wasze opinie i rady.

Napisano

Dużo lepszym i przyszłościowym projektem byłoby podłączenie 4kanałowego na przód a 2kanałowca do skrzynki w bagażniku.

Napisano
  • Autor

> Dużo lepszym i przyszłościowym projektem byłoby podłączenie

> 4kanałowego na przód a 2kanałowca do skrzynki w bagażniku.

Zakładam że wystarczy że podepnę pionka RCA z tym 2 - kanałowcem i wszystko będzie ok ?? Oczywiście ustawiam pionka na pracę w 2 kanałach .

Reansumując. Z radia idzie kabel RCA do pionka a zpionka RCA do 2 -kanałowego... Z pioneera kable głośnikowe do zwrotnic, a z tych na głośniki i tweetery, a z 2 - kanałowego na subwoofer . alien.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie tak to ma wyglądać

a powiedz mi jeszcze jak najlepiej rozwiazać kwestię zasilania ... przewód "+" jak i "-" mam dość grubawy, rozdzielic go na chłopa na pół, dobrze odizolować i puścić na dwa wzmacniacze, czy może macie jakieś inne patenty ?

Napisano

Lepszy rozwiązaniem byłoby podanie i + i - bezpośrednio z akumulatora jednakże ekonomiczniej będzie podłączyć drugi wychodząc z pierwszego wzmacniacza.

Napisano
  • Autor

jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje... biorac pod uwagę że jednak zostawię tylko tego pioneera i podłacze do niego:

- przód

- subwoofer

oraz biorąc pod uwagę że mam tylko jedno wyjście RCA to wzmacniacz powinien być ustawiony na 2 czy na 4 kanały ???

Napisano
  • Autor

pozwolę sobie jeszcze pozawracać d.. wink.gif

Instrukcja do tego wzmacniacza do pobrania : KLIKAMY , niestety jeśli chodzi o wzmacniacze to jestem zielony jak rzeżucha wielkanocna zlosnik.gif

Jako że system przedni jeszcze do mnie nie dotarł to na próbę podłączyłem sobie subwoofer pod jeden kanał (two channel mode mono) bo rozumiem że tego wzmacniacza nie da się zmostkować na jeden kanał hmm.gif

No i moje odczucia są takie że ładniej głośnik pracuje niż pod tym moim starym 2 kanałowym, jakby ten bass taki głębszy i przyjemniejszy dla ucha. Także raczej zostawię sobie tylko ten wzmacniacz Pioneera do zasilenia całego systemu ok.gif

Napisano

Jutro w wolnej chwili przeczytam co tam o nim bazgrolą smile.gif

W chwili obecnej ja mam wykorzystany 4 kanałowy wzmacniacz do zasilania systemu z przodu oraz tyłu wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.