Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

amortyzatory

Featured Replies

Napisano

witam.. mam takie pytanie jakie amortyzatory byście mi poleci do astry f hatchback z silnikiem X16XEL(Ecotec). dzięki za podpowiedz pozdrawiam

Napisano

> witam.. mam takie pytanie jakie amortyzatory byście mi poleci do

> astry f hatchback z silnikiem X16XEL(Ecotec). dzięki za

> podpowiedz pozdrawiam

KYB

w razie by ci polecali monroe w sklepie to odpuść sobie. po poł roku oba mi sie pocą dość mocno

Napisano

A powiedzcie drodzy forumowicze lepsze gazowe czy olejowe?

Napisano

Temat amortyzatorow jest walkowany regularnie przynajmniej kilka razy w miesiacu i powiedziane bylo o nich praktycznie wszystko: jakie, za ile, czy lepsze gazowe czy olejowe...Troche szukania i odpowiedz na pewno sie znajdzie.

Pozdrawiam

Napisano

> A powiedzcie drodzy forumowicze lepsze gazowe czy olejowe?

A ja odpowiem koledze.

Orginaly u mnie byly na gazie.

Trzy lata temu bylem pod kreska i tyl zmienilem na olej.

Rok pozniej zmienilem profilaktycznie przednie przy wymianie gornych lozysk z gazowych na oczywiscie gazowe.

Nie podoba mi sie tyl, mimo ze one sa dobre wymienie na gazowe.

koledzy pisza ze sa bardziej miekkie, a ja odczuwam stukanie na dziurach. Czego nie bylo na gazowych.

Napisano

Chcialem koledze dac impuls do uzywania szukajki. Ale u mnie rowniez sa gazowki KYB, po wymianie ze zuzytych oryginalow olejowych. Jest twardo w stosunku do olejowych (jezdzilem rowniez Astrami na dobrych, oryginalnych olejowych), ale woz pewniej sie prowadzi (karoseria nie wychyla sie mocno na zakretach; mam dodatkowy drazek stabilizatora na tylnej belce i roznica jest odczuwalna). Ogolnie polecam amortyzatory gazowe. Producent: KYB (dobry stosunek ceny do jakosci), Sachs lub Bilstein. Zdecydowanie nie polecam Delphi. Z Monroe jest roznie. Pozostali producenci wedle uznania uzytkowanika, ale to juz zupelnie inna bajka.

Pozdrawiam

Napisano

Na gazowych nie ma prawa sie wychylac, bo one caly czas wypychaja.

A olejowy, tam gdzie go sprezyna ustawi - tam stoi, podbicie na wyboju i to jest te uderzenie. Tego nie ma w gazowym.

Napisano

Dzięki za informacje faktycznie po wysłaniu postu natrafiłem na interesujący mnie wątek. Powiem jednak szczerze że powyższe odpowiedzi były bardziej konkretne i o to właśnie mi chodziło. Tak wiec najbliższy zakup to gazówki KYB, bo po dwóch latach olejówki tak bujają dupą astrolota że strach jeździć. Jeszcze raz THX

Napisano

Jesli bedziesz wymienial amortyzatory przednie, od razu kup nowe odboje i oslony amortyzatorow. Przed wymiana sprawdz rowniez stan gornych mocowan amortyzatora (jesli guma jest popekana, wymien). Mozliwe, ze zakupisz jeszcze lozyska kolumny.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.