Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skonczyly sie szalenstwa...

Featured Replies

Napisano

"32-letni motocyklista zginął na autostradzie A-2 budowanej pod Strykowem. Do wypadku doszło we wtorek wieczorem podczas nielegalnych wyścigów.

Grupa młodych ludzi przyjechała na niewykończoną autostradę, by ścigać się jeżdżąc na jednym kole. Dla Piotra D., mieszkańca Zgierza, były to jego ostatnie popisy na kawasaki.

Mężczyzna z niewyjaśnionych przyczyn zjechał z asfaltu na pobocze, a następnie uderzył w stalową barierę rozdzielającą dwie jezdnie. Mimo szybko podjętej reanimacji (karetka była na miejscu zdarzenia już po kilkunastu minutach) ranny motocyklista zmarł.

- Od kiedy na autostradzie pojawił się asfalt, co wieczór przyjeżdżają tu na motorach amatorzy mocnych wrażeń - opowiada Wiesław Włodarczyk, mieszkaniec domu położonego najbliżej autostrady ze wsi Zelgoszcz. - Słychać tylko ryk silników. Jeżdżą z przednim kołem podniesionym do góry, rozpędzają się do dwustu na godzinę, a może i więcej.

- Na budowaną autostradę wjeżdżać nie wolno, ale nie jesteśmy w stanie upilnować wszystkich miejsc, gdzie taki wjazd jest możliwy - mówią ochroniarze pilnujący budowy. - Przecież nie będziemy się ganiać z motocyklistami po odcinku liczącym ponad 15 kilometrów!

O tragedii, która rozegrała się na nieczynnej autostradzie, przypomina kałuża krwi pod barierką. Na stalowej bandzie widać ślady opon. - Pechowiec jechał na jednym kole od tamtego wiaduktu - pokazuje na odległą o półtora kilometra budowlę Wiesław Włodarczyk. -Rozpędził się do zawrotnej prędkości, wpadł w poślizg na zapiaszczonej nawierzchni i nie było już dla niego ratunku, motor z całym impetem uderzył w barierę.

- Poważny człowiek i nie wiedział, że takie zabawy mogą się źle skończyć - komentują wydarzenie pracownicy firmy budującej autostradę. - Co innego, jakby miał 17 lat.

Przy wjazdach na budowę stoją znaki zakazu i dyżurują pracownicy ochrony.

Na autostradę można jednak dostać się wieloma drogami... "

Daleki jakis kuzyn moj czy cos w tym stylu... frown.gif

tak czy siak.. nie za ciekawie... beksa.gif

[jak juz byl taki topic to sorka.. ale przejrzalam kilka ostatnich.. i nie zauwazylam..]

Piotr [ * ]

Napisano

Wybaczcie ale ja mam jasny pogląd na takie sprawy !!!

wiedział czym ryzykuje !!!

dobrze że nie zabrał nikogo ze sobą z tego świata ... gorzej jakby wjechał w gapiów lub inny motocykl

crazy.gif

Napisano

> Wybaczcie ale ja mam jasny pogląd na takie sprawy !!!

> wiedział czym ryzykuje !!!

> dobrze że nie zabrał nikogo ze sobą z tego świata ... gorzej jakby

> wjechał w gapiów lub inny motocykl

Racja... Doskonale wiedzial, czym to sie moze skonczyc... Przez glupote osierocic 2 dzieciakow... frown.gif Ehh...

Napisano

Znam Jego Teściową... zawsze do niej po kwiaty jeździłem dla mojej żony. W zeszłym roku narzekała, że tyle jej rodziny wymarło... a teraz zięć - straszna tragedia.

Faktem innym jest, że autostrada wogóle nie jest pilnowana - sam kiedyś na niej w sierpniu testowałem samochód, ale odpuściłem sobie - bałem się, żeby cos nie leżało na asfalcie, czy ciężarówka z budowy nie wyskoczyła... szkoda, że ci faceci się nie bali, bo szkoda chłopaka...

Napisano

> "32-letni motocyklista zginął na autostradzie A-2 budowanej pod

WITAM i POZDRAWIAM WSZYSTKICH.

Każdy z nas robi to samo jak nie na tylnym, to na full, każdemu skóra cierpnie bo człowiek głupieje na sprzęcie,przykro 275490107-glaszcze.gif ale tak jest, lubimy sie popisać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.