Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

schemat paskow klinowych w jtd?

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiegos schematu paskow klinowych w jtd nie wei czy w ogole istnieje choc na eper szukalem.Przymierzam sie do wymiany alternatora i nie wiem czy jest tam jakis napinacz i w ktorym miejscu i jak wyglada sprawa z paskiem klinowym-czy to ten sam co wchodzi na sprezarke klimy?

Napisano

Z tego co pamiętam to są 2 paski - nazywane paskami napędowymi urządzeń pomocniczych.

Ale który do czego i gdzieco się znajduje to nie wiem :/

Napisano

pasek 1.9 8V

282246944-ScreenHunter_001.jpg

pasek 1,9 16V

282246944-ScreenHunter_002.jpg

post-35458-14352501484612_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Skoro nr 4 to napinacz automatyczny wiec czy przy zdejmowaniu paska beda jakies problemy z popuszczeniem tego napinacza?

Mila ktos moze do czynienia z tym napinaczem?Jak go odkrecic?Tam jest jakas sprezyna chyba?

Napisano

> Mila ktos moze do czynienia z tym napinaczem?Jak go odkrecic?Tam jest

> jakas sprezyna chyba?

Tak jest spiralna sprężyna w obudowie koła. Ze środka koła wystaje łeb śruby na klucz 15mm. Klucz najlepiej oczkowy z przedłużką (sprężyna dość silna). Kręcić odwrotnie do wskazówek (około 1/4 obrotu). Zluzowany pasek zdejmiesz lekko. Przy zakładaniu należy pasek dokładnie włożyć w rowki prowadzące, luzujesz klucz i OK. Dobrze jest po zamontowaniu kluczem (chyba) 19 obrócić koło pasowe na wale, sprawdzając poprawność montażu. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Tak jest spiralna sprężyna w obudowie koła.

A ta sprezyna ma za zadanie nie dopuscic do odkrecania sie napinacza

> Ze środka koła wystaje łeb śruby na klucz 15mm. Klucz najlepiej oczkowy z przedłużką

> (sprężyna dość silna). Kręcić odwrotnie do wskazówek (około 1/4

> obrotu)

I wtedy napinacz powinien przesunac sie w dol??a pasek sie poluzuje??

< Zluzowany pasek zdejmiesz lekko. Przy zakładaniu należy

> pasek dokładnie włożyć w rowki prowadzące, luzujesz klucz i OK.

Nie wiem za bardzo jak to bedzie z napinaniem-mam jakos podciagnac napinacz do gory tak zeby napiac pasek i przykrecic go ta 15-tka

No chyba ze ta sprezyna ma jakies inne zadanie ni ja mysle.Pierwszy raz to robie a nie chcialbym czegos spieprzyc

Napisano

> Nie wiem za bardzo jak to bedzie z napinaniem-mam jakos podciagnac

>

Widzę że nie wiele miałeś doczynienia z tą robotą. Podstawa napinacza do silnika jest przykręcony (chyba) trzema śrubami. Ten łeb, który wystaje ze środka koła służy właśnie do luzowania naprężenia sprężyny. Po założeniu paska i zwolnieniu klucza, sprężyna (która jest w napinaczu) sama ustabilizuje naciąg. To jest system "bezobsługowy" . Paska przez cały swój żywot nie naciągamy, naciąga go ta wymieniona wyżej sprężyna. Spokojnie dasz radę. Hej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.