Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pacjent Vw Lupo 1.4TDI, problem z plynem chlodniczym...

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem w swoim Lupo z plynem chlodniczym. Pierwsza sprawa ze znika. 2 razy zapalila mi sie kontrolka od niskiego poziomu plynu i faktycznie w zbironiczku bylo pusto. Sprawa jest dosc dziwna.

Po pierwsze robi mi sie dosc spore cisnienie w ukladzie chlodniczym, coprawda nie wywala mi plynu ze zbiornika przy calkiem zakreconym korku ale po zgaszeniu silnika slychac jak ulatuje powietrze ze zbiorniczka tym ujsciem z boku... A jak probuje odkrecic korek to delikatnie wywala mi plyn. Przewody sa dosc napompowane. Nie zauwazylem zeby ubywalo oleju ani zeby go przybywalo. Pod korkiem masla nie ma ani oleju w plynie. Nie zauwazylem zadnego wycieku a jednak gdzies plyn znika frown.gif Temperatura ni cholery nie drgnie powyzej 90 stopni i chyba jeszcze ani razu mi sie wentylator nie wlaczyl. Autko mam dopiero 2 tygodnie coprawda ale z tego co slyszalem ciezko je zagrzac ponad 90 stopni wiec moze to normalne. Wymienilem termostat i czujnik temperatury. Znajomy mi podpowiedzial zebym jeszcze podmienil korek od zbiorniczka bo moze on sie przyblokowal i nie upuszcza zbyt duzego cisnienia. Sam juz nie wiem bo tak naprawde pierwszy raz mam diesla i srednio sie znam jak wyglada padnieta UPG w dieslu. Plynu ubywa mi nieregularnie. Wieczorem jak zaparkuje auto sprawdzam i plyn jest a rano nagle mam pusto w zbiorniczku. Dolewalem juz chyba z 3-4 razy na te 2 tygodnie za kazdym razem ponad 1 litr. Moze zna sie ktos na VAG'ach lub ewentualnie mial kiedys doczynienia z tym silnikiem. Chodzi mi po prostu zeby ktos to zobaczyl, ocenil czy napewno jest to UPG lub chociaz podpowiedzial jak to sprawdzic zeby miec w 90% pewnosc. Jak juz sie dowiedzialem ile kosztuje wymiana UPG to chce miec przynajmniej w 90% pewnosc ze to to. Co posprawdzac najpierw samemu, czy jest sens jechania na komputer czy nic to mi nie da?? Kazda porada dla mnie bedzie na wage zlota. Z gory bardzo dziekuje. Pozdrawiam

Napisano

Jest kilka sposobow na sprawdzenie gdzie znika plyn. Najprostsze to podlozyc cos pod auto.Tylko wez pod uwage ze moze cieknac na zimnym silniku lub na cieplym wie trzeba sprawdzic oba warianty. Najczeciej cieknie spod pompy wody, rzadziej gdzies z przewodow, ktore notabene warto obejrzec dokladnie.

Druga sprawa to moze cieknac do wnetrza auta. Wjmij dywaniki i zobacz dokladnie cala tapicerke czy gdzies nie jest mokre. Najczesciej w okolicach nog pasazera cieknie wink.gif

Napisano

no jak za duże ciśnienie to niestety wskazuje na UPG, niech ktoś stanie i popatrzy co sie dzieje w zbiorniczku a drugi niech trochę przegazuje

jak ubywa i nie wiadomo gdzie to oprócz tego co wymienił kolega niżej, to sprawdź czy nie przybywa Ci wprostproporcjonalnie oleju wrrr.gif

ogólnie UPG w TDI to kicha, trochę droga kicha .....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.