Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrotomierz raz działa a raz nie. Problem

Featured Replies

Napisano

Witam kilka dni temu pojawił sie problem z moim obrotomierzem. Otóż odpaliłem auto i patrze a wskazówka ani drgnie. Żadnych innych objawów tylko brak wskazań obrotomierza. Po kilku kilometrach sie naprawiło. I tak było do dzis. Znów nie zadziałał a do tego kilkukrotnie mignęła na sekundę kontrolka ładowania. Obrotomierz nie działał i potem znów zadziałał. Do tego nieznacznie mocniej zaświeciło podświetlenie deski. Gdzie szukać przyczyny i co zrobić.

Czy może być przyczyną ślizgający się pasek. Dawno nie wymieniałem pasków. To by tłumaczyło ze po kilku kilometrach obrotomierz się odzywa bo jak sie pasek rozgrzeje to lepiej sie kręci. Za wszelką pomoc jestem wdzięczny.

Napisano

... wymień pasek...jesli nic sie nie zmieni sprawdź altek ... czy ładuje dobrze... i aku podładuj przy okazji ... Pozdro... 20.GIF

Napisano

w dieslu sygnal obrotomierza brany jest z alternatora. jesli masz mrugajaca od czasu do czasu kontrolke ladowania oraz problemy z alternatorem to przyczyn szukalbym wlasnie w ustroju ladowania.

wymiana paskow, a na pewno kontrola ich naciagu i zuzycia na poczatek. sprawdz ladowanie, moze koncza sie szczotki.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie. Nie zdołałem jeszcze nic zrobić przy aucie z powodu pracy i braku czasu ale zaobserwowałem dziś nowe objawy tego problemu. Mianowicie odpaliłem auto po dłuższym postoju i usłyszałem "skrzeczenie" jak by na stykach w okolicy prawego słupka przy nogach pasażera. Zaświeciła się na kilka sekund kontrolka ładowania obrotomierz juz wcale nie działa ale po za tym auto jedzie normalnie braku prądu nie odczuwam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.