Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne ! zakup Mondeo mk1 automat

Featured Replies

Napisano

Znalazłem dla mojej mamy takie auto:

Auto do wzięcia za 4500 zł zarejestrowane, z przeglądem i ubezpieczone. Cudów się nie spodziewamm, ale potrzebuję w miarę bezpiecznego i komfortowego auta. Jutro mam zamiar pojechać nim do swojego mechanika do warsztatu, by go obejrzał, ale wcześniej bym prosił was o opinię 20.GIF

"Ford Mondeo hatchback

Informacje:

Rok produkcji: 1996, Przegląd: 06/2009, Ubezpieczenie: 07/2009, 148 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce

Opis pojazdu:

Samochód zadbany,nie wymaga żadnego wkładu finansowego."

I moje spostrzeżenia są takie po wstępnych oględzinach:

1) Rok produkcji to 1995 a nie 1996.

2) Raczej coś się działo z drzwiami pasażera z przodu (łuszczy się lakier, poobijane na końcach, ale rok szyby się zgadza, zamek też działa). Szyba czołowa ma cyferkę 7, czyli zmieniana. Przód wg mnie wygląda w miarę ok, tylko mnie zastanawia czy standardowo montowano reflektory

carello ?

3) Do roboty są całe obydwa progi, podłużnice są zardzewiałe, ale raczej całe, kawałek podłogi pod pasażerem ok 10x10 cm raczej wymaga jakiejś poprawy. Jaki byłby orientacyjny koszt naprawy tego ?

4) Silnik po zapaleniu pracował cicho i wg mnie ładnie, ale po dodaniu gazu na luzie nie chciał wchodzić na obroty większe niż 4000/min, a obroty biegu jałowgo były dość niskie, bo ok. 600/min. Przy tych 4000/min słyszałem coś co mógłbym określić "parchaniem" i pochodziło ono chyba z układu wydechowego. Ostatni tłumik jest do wymiany, bo ma dziurę, środkowy był wymieniany. Czy to może być przyczyna ?

5) Brak hamulca ręcznego. Co tam najczęściej pada i jaki tego koszt ?

6) Skrzynia automatyczna: czy ma jakąś kontrolkę na desce ? Jak przełączałem na postoju to wszystko było ok (P, R, N, D, 1, 2, nie miałem możliwości się przejechać, bo auto było zastawione, facet twierdzi, że wszystko ok), ale jak zaciągnąłem hamulec ręczny i chciałem go sprawdzić ruszając to jakiś brzęczyk zaczął pikać i pikał dalej mimo zwolnienia hamulca ręcznego (jego kontrolka zgasła). Co to może być ?

7) Jak próbowałem zamknąć szybę na wyładowanym akumlatorze, to zaczęła skakać wskazówka prędkościomierza.... A jak próbowałem go na tym rozładowanym akumlatorze zapalić to włączyły się wycieraczki... Czy ford tak ma, czy elektryka skopana ?

Proszę doradźcie, bo nie wiem, czy pakować się w to, czy nie ? Auto w środku ładne, ma jednego właściela od 10 lat, wyposażenie też jak dla mnie ok...

Warte to tych pieniędzy, czy nie ? Jaki jest orientacyjny koszt napraw tego o czym pisałem ? Jeszcze raz proszę pomóżcie smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

na moj gust trup. pamietaj ze auto przy sprzedaży jest odpicowane na maxa, wiec po zakupie bedzie tylko gorzej hmm.gif

Napisano
  • Autor

> na moj gust trup. pamietaj ze auto przy sprzedaży jest odpicowane na

> maxa, wiec po zakupie bedzie tylko gorzej

W sumie jak przeczytałem to co napisałem, to też mi się trochę odechciało... Ale czekam na dalsze opinie smile.gif

Napisano

> W sumie jak przeczytałem to co napisałem, to też mi się trochę

> odechciało... Ale czekam na dalsze opinie

Lepszych opinii niestety po tym opisie nie usłyszysz. Obawiam się, że kupując to pruchno (w dodatku w automacie)zafundujesz sobie skarbonkę bez dna, a na tym Ci raczej nie zależy prawda?

Napisano
  • Autor

> Lepszych opinii niestety po tym opisie nie usłyszysz. Obawiam się, że

> kupując to pruchno (w dodatku w automacie)zafundujesz sobie

> skarbonkę bez dna, a na tym Ci raczej nie zależy prawda?

Pewnie, że nie smile.gif odpuszczam i szukam dalej smile.gif Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.