Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilma, chlodzeni, ogrzewanie ...

Featured Replies

Napisano

... od jakiegos czasu zaobserwowalem, ze jak jest zimno na dworze (tzn. ponizej 16'C) i zapodaje zimny rozruch a na panelu klimy ustawiam sterowanie reczne i wylaczam nawiew, zeby silnik sie szybciej nagrzewal to do srodka po chwili wali duzo cieplego powietrza skierowanego do kabiny na szybe przednia. Nie moge bardziej schlodzic wnetrza bo ustawiam temp. na 16'C czyli najmniej ile sie da. Zauwazyliscie cos takiego, czy mnie sie cos wydaje, albo moze powinienen miec klime caly czas wlaczana na fullauto.

BTW - w jakich ustawieniach jezdzicie? Na recznych ustawieniach czy automat caly czas i dajecie autku sie wykazac.

Czasami mysle, ze niepotrzebnie mam automat bo i tak korzystam z niego w sposob manualny, no chyba ze jest bardzo goraco to wlaczam fullauto i robi sie chlodno. Ale czy jesli jest zimno a klima ustawiona na fullauto to sprezarka i tak pracuje tylko rzadziej, czy w ogole sie nie wlacza - jak to badziewie dziala w automacie. Dajcie znaka

Napisano

u mnie MONO, nie lubię automatu bo wkurza mnie jak sam się włącza i wyłącza zeby.GIF dzięki temu u mnie taki problem nie występuje o ile można to nazwać problemem.

Napisano

ja przy temp do 18C nie daje na 16C nawiewu bo wtedy faktycznie ustawia grzanie. przy takich temp jeżdżę na LO bez włączonej sprężarki klimatyzacji. Leci wtedy chłodne powietrze.

Napisano

> ja przy temp do 18C nie daje na 16C nawiewu bo wtedy faktycznie

> ustawia grzanie. przy takich temp jeżdżę na LO bez włączonej

> sprężarki klimatyzacji. Leci wtedy chłodne powietrze.

Też uważam to za sensowne ogrzewanie ale zauważyłem, że po dłuższym postoju po przekręceniu kluczyka by uruchomic silnik, że klima znów przestawia się na tryb 16 stopni i włączonej sprężarki...

Napisano

> Też uważam to za sensowne ogrzewanie ale zauważyłem, że po dłuższym

> postoju po przekręceniu kluczyka by uruchomic silnik, że klima

> znów przestawia się na tryb 16 stopni i włączonej sprężarki...

nie mam tak. jak mam na LO to mam na LO nie przestawia się na inna.

Na początku jakiś błąd był, że z LO na 16 sam się przełączał w czasie jazdy - ale zrobili jakiś auto test przez examinera i już się tak nie robi

Napisano
  • Autor

> ja przy temp do 18C nie daje na 16C nawiewu bo wtedy faktycznie

> ustawia grzanie. przy takich temp jeżdżę na LO bez włączonej

> sprężarki klimatyzacji. Leci wtedy chłodne powietrze.

Hmm - to ciekawe - tego jeszcze nie oblookalem - myslalem ze ten tryb to tylko do szybkiego schlodzenia jest a do tego jak sie wlacza to daje na cala pare i musze wtedy wyklikac minimalny nawiew. Hmm - cikawe musze w takim razie przyjrzec sie blizej trybowi LO.

Napisano
  • Autor

>ale zrobili jakiś auto test przez examinera i już się

> tak nie robi

Ja jak ustawie 16'C i brak nawiewu, to po wylaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu automatycznie wlacza sie "jedna" kreska wentylatora. Tak to ma byc czy nie. Czasami jednak sie nie zmienia, tak wiec jest to tak roznie. Jechac do serwisu? Jak to powinno byc?

Napisano

> Hmm - to ciekawe - tego jeszcze nie oblookalem - myslalem ze ten tryb

> to tylko do szybkiego schlodzenia jest a do tego jak sie wlacza

> to daje na cala pare i musze wtedy wyklikac minimalny nawiew.

> Hmm - cikawe musze w takim razie przyjrzec sie blizej trybowi

> LO.

zgadza się jak z 16 dasz na LO to włącza się na maxa chłodzenia - wyklikaj nawiew na tyle ile Ci pasuje i wyłącz klime smile.gif i ciesz się wentylacją

Napisano

> Ja jak ustawie 16'C i brak nawiewu, to po wylaczeniu silnika i

> ponownym uruchomieniu automatycznie wlacza sie "jedna" kreska

> wentylatora. Tak to ma byc czy nie. Czasami jednak sie nie

> zmienia, tak wiec jest to tak roznie. Jechac do serwisu? Jak to

> powinno byc?

Ja Ci powiem że nie zwracałem uwagi bo z reguły mam jakieś kreski nastawione więc nie wiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.