Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

olej w obudowie filtra powietrza

Featured Replies

Napisano

dość znacznie wywala olej z odpowietrzania skrzyni korbowej , ogolnie duzo nie ubywa oleju podczas jazdy , ale kazda przepustnica szybko mi sie brudzi od oleju , oznacza to wyrok - przedmuchy ? Ile mozna na tym pojezdzic bez remontu ? przebieg 138kkm ok.gif

btw ostatnio cos na wolnych obrotach jak sie nagrzeje czyc z obiegu powetrza jakby lekko przepalony olej ,albo spaliny , ciezko stwierdzic

Napisano
  • Autor

> tyle i le w manualu Yabolla masz tego oleju w puszcze powietrza?

dosc czesto wywalalem przepustnice i widze ze wiecej wywala oleju nic chociazby rok temu , wystarczy 300km i jest syf

Napisano
  • Autor

> dolot masz normalny, tzn filtr papierowy?

seria pucha i filtr ( papier ) ok.gif

Napisano
  • Autor

można porównać , narazie jeszcze papier nie jest jakos mocno uwalony bardziej przepustnica zasyfiona , musze trzasnac fotke jutro bo nie czyscilem z 400km wiec powinno byc juz oleju troche

btw chyba ze czas na zmiane oleju przy 140kkm na inny ? ja jezdze na selenia 20k

Napisano

jedni pisza ze selenia 20k jest ok, inni ze nie argumentujac to syfem pozostawionym w silniku. ja wiem jak jezdze i olej to taki kompromis uzywam 5w50 valvoline. choc czesto slysze ze takze shell helix ultra 5w40 jest ok tzn, znaczniemniej oleju sie zuzywa niz odpowiednikow, lecz nie moge znalezc nigdzie karty do tego oleju.

Napisano
  • Autor

czyli musze sprawdzic na innym oleju i wtedy sprawdzac , bo juz niedlugo czas na zmiane ,zbliza sie 140kkm ok.gif

Napisano

moze zaryzykuj i wlej produktow LM typu motor clean aby troche przeczyscic silnik. 140kkm to maly wrecz normalny przebieg. mam 2 wiekszy przebieg i nie mam takich problemow. olej zmieniam co 10 kkm srednio co 3 miesiace czasami czesciej.

Napisano
  • Autor

> moze zaryzykuj i wlej produktow LM typu motor clean aby troche

> przeczyscic silnik. 140kkm to maly wrecz normalny przebieg. mam

> 2 wiekszy przebieg i nie mam takich problemow. olej zmieniam co

> 10 kkm srednio co 3 miesiace czasami czesciej.

no tez wlasnie mnie dziwi takie zachowanie w tym przebiegu , olej narazie zmieniany co 20kkm , chyba ze mam niedrozne odpowietrzanie skrzyni korbowej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.