Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekaźnik świec żarowych

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pewien problem z moim astrolotem. Otoż nie chce zapalić po pierwszym grzaniu świec, musze to robić 3razy. Jeżeli tego nie zrobie to pusci bialy dym. Wymienilem na nowe świece, akumulator i wiele innych rzeczy. Ktoś mi powiedzial, ze moze to wina wadliwego przekaznika swiec zarowych, jak myslicie to prawda? Ile takie cudo kosztuje i gdzie jest zamontowane, to bym sobie sam wymienil ewentualnie

To jest Astra II z 1999r, 2.0dl 82km

Napisano

W tych temp. jakie mamy powinien palić bez grzania.

Dochodzi prąd do świec?

Napisano
  • Autor

> W tych temp. jakie mamy powinien palić bez grzania.

no wlasnie jak stoi na sloncu to czasem nie mignie nawet kontrolka grzania swiec. Wtedy tez nie zapali tylko musze troche nim pokrecic

nie wiem co to mzoe byc, zapala jak 20letni diesel slinka.gif

sprawdzalem i dochodzi, wszedzie jest przejscie i styk

Napisano

A jak już odpali to nie ma nic niepokojącego w pracy? Żadnych ubytków mocy itp?

Na początek nie zaszkodzi sprawdzić kompresję.

Napisano
  • Autor

czasem jak zapali to przez chwile chodzi nie rowno, jakby mu obroty skakaly, ale po jakis 10sek zaczyna pracowac rowno i spokojnie

Napisano

A kontrolka check engine nie zapala sie ??? Probuj uruchomic silnik z odlaczona wtyczka z czujnika temp plynu chlodzacego (tego do komputera, bodajze 2pinowa, w obudowie termostatu) i napisz czy cos pomoglo

Napisano

A czy przypadkiem układ paliwowy się nie zapowietrza? Mnie te objawy podchodzą pod nieszczelność na przewodach paliwowych.

Napisano

> A czy przypadkiem układ paliwowy się nie zapowietrza? Mnie te objawy

> podchodzą pod nieszczelność na przewodach paliwowych.

Wlasnie mialem rozniez o tym dopisac bo bialy dym wskazuje na zapowietrzenie hmm.gif Byc moze zapowietrza sie na przelewach lub oringach mostkow wtryskiwaczy. Nie ubywa oleju z silnika ??? Bylo cos ostatnio robione przy silniku ???

Napisano
  • Autor

nie oleju nie ubywa, poziom jest ciagle ten sam, przy silniku wlasciwie nic nie bylo robione, jedynie przeplywomierz i zawor egr, check engine tez sie nie swieci i komp nie pokazuje bledu

Napisano

> nie oleju nie ubywa, poziom jest ciagle ten sam, przy silniku

> wlasciwie nic nie bylo robione, jedynie przeplywomierz i zawor

> egr, check engine tez sie nie swieci i komp nie pokazuje bledu

No to zrob test ze zdjeciem wtyki jak pisalem wyzej. Jesli pomoze to albo zmien czujnik albo podjedz na TECH2 do serwisu aby wgrali nowe poprawione oprogramowanie do sterownika silnika eliminujace problem z uruchomieniem zimnego silnika w temperaturach powietrza miedzy okolo +4 a +12stC. Wczesniej mozesz tez sprawdzic gdzies interfejsem jaka temperature cieczy chlodzacej i oleju silnikowego pokazuje program diagnostyczny z czujnika temperatury - warunek >>> silnik musi byc wystudzony czyli najlepiej po nocy. Temp cieczy chlodzacej i temp oleju powinna byc podobna Jesli jest inaczej moze byc niesprawny czujnik temp cieczy.

Ale ja tutaj sklaniam sie ku nieszczelnosci/zapowietrzeniu w ukladzie paliwowym (przelewy, oringi mostkow wtryskiwaczy lub pokrywka filtra paliwa). Mozesz sprobowac podjechac na odpowietrzenie do ASO - kosztuje to miedzy 40 a 60PLN zaleznie od regionu.

Przy obecnych temp auto powinno "palic od kopa"

edit: jak bedziesz uruchamial silnik z odlaczona wtyczka na czujniku to zapali Ci sie check wiec sie nie wystrasz wink.gif

Tutaj masz lekturę do poczytania. Wprawdzie to forum Vectry ale silniki i objawy takie same ok.gif

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie, 5 pierwszych punktow mam zasoba, pozostalo mi sprawwdzic pozostale 7 smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.