Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A mi dziś temperatura odwaliła taki numer...

Featured Replies

Napisano

Jechałem rano sobie na uczelnię i od wyjechania z garażu obserwowałem wskaźnik temperaturki, coby wiedzieć kiedy to mogę spodziewać się jakiegoś ciepełka wewnątrz...

a tenże skubany wskaźnik temperatury cofał się... shocked.gif tzn. spadł poniżej kreski dolnej i siedział sobie na literce "C".

Przejechałem do miejsca, w którym powinno już być prawie 90st a on cały czas nie ruszał się z miejsca...

Tego jeszcze chyba nie miał nikt zlosnik.gif

Pomogła jedyna i niezastąpiona w takich momentach zlosnik.gif piąchopiryna piesc.gif

Wskazówka ładnie wskoczyła na połowę wskaźnika.

Zestaw wskaźników to kolejna rzecz do rozbiórki w najblizsym czasie. (chyba musze zacząć robić listę) sick.gif

Napisano

Niestety wygląda na to, że to standard w naszych autkach. U mnie z kolei czasami leży sobie cały czas na C aż silnik dobrze się nagrzeje i nagle wskakuje na połowę. piesc.gif niestety nie pomaga, przyczyna musi leżeć gdzieś indziej hmm.gif może na złączce przy czujniku niewiem.gif

Napisano

> (chyba musze zacząć robić listę)

zrobiłem sobie taką listę w excelu. Zacząłem wpisywać na nią wszystkie wydatki jakie spodziewam się ponieść na wiosnę

Przestałem w momencie jak przekroczyłem kwotę 2 tyś zł sciana.gif

Napisano

Czy jest ktoś wreszcie w stanie wypowiedzieć się tu rzeczowo na temat naprawy tej dolegliwości.

Oczywiście nie mówię tu o newtonach i czyszczeniu styków bo to niestety, w agonalnych przypadkach, nie pomaga sick.gif No i oprócz radykalnych rozwiązań w stylu wymiany całych wskaźników.

Z góry dziękuję.

Napisano

OOO a ja myślałem że to występuje tylko u mnie, bo skopałem coś podczas wymiany tarcz na białe...

ciesze sie że nie jestem osamoniony, i z niecierpliwością czekam na diagnozę problemu..

PS:( w moim przypadku piachopiryna pomaga - tylko dawka czasem musi byc mocniejsza i okraszona paroma klnie.gif)..

Napisano

hmmm... deska już chyba od nowszej wersji... ale zasada działania w końcu ta sama...

Czyli trzeba troche bardziej rozebrac wskaźniki niż tylko do poziomu wymiany żarówek? OK - będę próbował - jak się uda to będzie browar palacz.gif

Napisano

hehe piachopiryna a jakie dawki sotsowac wrazie co ?

Napisano

> Czyli trzeba troche bardziej rozebrac wskaźniki niż tylko do poziomu wymiany żarówek?

Od poziomu wymiany żarówek do poziomu widocznego na zdjęciu dzieli kilka plastikowych zatrzasków i jakieś 10 sekund...

Wydaje mi się, że zwłaszcza utlenione końcówki wskaźników należy oczyścić z ciemnych śladów...

... I poproszę zimny... yay.gif

Napisano

> hehe piachopiryna a jakie dawki sotsowac wrazie co ?

Zacytuję ci zachowaną w (moim palacz.gif) archiwum instrukcję postępowania wg. NcWZ Halnego :

Z tak zwanego "liścia" z odległości 15 centymetrów od daszku nad zegarami przykładamy ruchem zdecydowanym "niutona" mniej więcej z siłą dyrektorskiego klapnięcia otwartą ręką w dokument zawierający nasze podanie o malutki urlopik .

Mniej finezyjna odmiana polega na tym samym , tylko z tzw. "piąchy" z siłą średnio nabombionego kolegi przy stoliku w knajpie., który siłę wybełkotanego argumentu dyskusji popiera wspamnianą piąchą w stół.

Dwie metody wyżej wymienione pozwalają na doraźne wyeliminowanie zjawiska "słabej masy" i jednocześnie stanowią stuprocentowy prawie test na to czy tylko "styki przyśniedziały" czy jest to problem z termostatem ew. czujnikiem temperatury...

bow.gifbow.gifbow.gif

Od siebie dodam, że zbyt duże przyłożenie powoduje konieczność wymiany żarówek poświetlających tabicę rozdzielczą... sick.gif

Napisano

> Zestaw wskaźników to kolejna rzecz do rozbiórki w najblizsym czasie.

to jak sie za to zabierzesz to licze na obszerny referacik co zrobiłes jak zrobiłes i co to dało rotfl.gifrotfl.gif a serio to wskażnik temp i paliwa czasem są podejrzane o sabotaż devil.gif i trza sie im lepiej przyjrzeć wink.gif

Napisano

> Jechałem rano sobie na uczelnię i od wyjechania z garażu obserwowałem

> wskaźnik temperaturki, coby wiedzieć kiedy to mogę spodziewać

> się jakiegoś ciepełka wewnątrz...

> a tenże skubany wskaźnik temperatury cofał się... tzn. spadł

> poniżej kreski dolnej i siedział sobie na literce "C".

> Przejechałem do miejsca, w którym powinno już być prawie 90st a on

> cały czas nie ruszał się z miejsca...

> Tego jeszcze chyba nie miał nikt

> Pomogła jedyna i niezastąpiona w takich momentach piąchopiryna

> Wskazówka ładnie wskoczyła na połowę wskaźnika.

> Zestaw wskaźników to kolejna rzecz do rozbiórki w najblizsym czasie.

> (chyba musze zacząć robić listę)

Perwnie przymarzła w pozycji C zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.