Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy silnika, nierównomierne przyspieszenie.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Post jest trochę przydługi, ale w wydaje mi się konieczny by dobrze opisać problem.

Zakupiłem niedawno samochód brava 1,2 16v rok 2001 z LPG.. Niestety nie mogę się uporać z problemem braku bo tak to można nazwać mocy na zimnym silniku.. mianowicie autko stoi jakiś czas.. gdy go odpalam i chce szybciej wystartować auto dostaje "zrywu "na ułamek sekundy.. jak to być powinno następnie niemal się zatrzymuje i bo pędzi całe 5km/h dopóki nie odejmę mu gazu wtedy ponownie zaczyna się zbierać dopóki nie cisnę mu znowu.. wtedy jest taki efekt zamulenia i zupełny brak przyspieszenia. Gdy osiągnie jakieś 3,5k obrotów idzie w miarę bez problemu. Gdy auto stoi na dość ostrym podjeździe i odpalę go by wyjechać.. czynię to na kilka razy gdyż po prostu zdycha i nie może sobie poradzić, a jak się wygramolę na ruchliwą drogę modle się żeby nie pędził żaden samochód zza górki bo nie mogę się zebrać w miarę szybko.Zdarzyło się ze parę razy samochód po odpaleniu po prostu zgasł(raz w takim momencie uniosła się za nim chmura dymu). Gdy silnik jest zagrzany jadę powolutku 1,1k obrotów ciskam gaz moc czy tez przyspieszenie nie jest zachwycające taka bardzo opóźniona reakcja, a mało tego w czasie zanim osiągnie 5,5k obrotów "przeżywa" 3 etapy skokowego zysku mocy(mam porównanie z silnikiem 1,2 8v i chodzi płynnie zbierając się lepiej niż mój).

Nadmienię ze pojawiała się kontrolka silnika.

Poprzedni właściciel zmienił kablem, świece, sondę lambda, natomiast ja drugą sondę lambda 280zł, cewkę zapłonową 150zł oraz ostatnio czujnik ciśnienia względnego czy też bezwzględnego nie wiem do końca. Wszystkie naprawy dokonane w aso i nie bardzo mogą do tego dojść.. ostatnia wymiana czujnika 310zł ale to również nie jest to.Dodatkowo powiem że objawy występują na benzynie.

Proszę o pomoc!Z góry dziękuje

Napisano
  • Autor

Czujnik ten chyba właśnie został wymieniony więc raczej tak.Nie rozmawiałem z mechanikiem co wymienił odebrałem samochód do kontroli i niestety to nie to. Została mi tylko przekazana informacja o wymianie czujnika .....

Napisano

> Czujnik ten chyba właśnie został wymieniony więc raczej tak.Nie

> rozmawiałem z mechanikiem co wymienił odebrałem samochód do

> kontroli i niestety to nie to. Została mi tylko przekazana

> informacja o wymianie czujnika .....

ale ja pytam o ciśnienie paliwa...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.