Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak dopływu gazu po 1 odpaleniu

Featured Replies

Napisano

Witam,

Objaw jest następujący. Po zapaleniu na benzynie jeszcze przed ruszeniem podnosze obroty aby przełączyło na gaz. Sporadycznie bez większej regularności silnik gaśnie - po prostu nie dochodzi fizycznie gaz. Pomaga odczekanie chwili + całkowite wyłączenie stacyjki. Ponowne zapalenie na benzynie i przełączenie na gaz pomaga. Dzieje się tak tylko przy pierwszym uruchomieniu po postoju.

Samochód jeździ na gazie i nie gaśnie podczas normalnej eksploatacji. Ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny i czemu przyjrzeć się w pierwszej kolejności ??

Zakładam problem z jakimś złączeniem na elektrozaworze bądź przy butli bądź przed reduktorem (chociaż wydaje mi się że zawsze cyka).

Napisano

zolta.gifjakiś tekst

Do przeglądu stan zasyfienia trzpieni elektrozaworów oraz silnik krokowy o ile to II gen.

Napisano

Przeczyść parownik.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

> Do przeglądu stan zasyfienia trzpieni elektrozaworów oraz silnik

> krokowy o ile to II gen.

Przepraszam dawno nie pisałem. 2 generacja klasyczny zestaw Lovato + sterownik AL-700. Użytkowane 4 lata, reduktor nie ruszany od 60 kkm filtry wymieniane regularnie.

Napisano

Do przeglądu stan zasyfienia trzpieni elektrozaworów oraz silnik krokowy

Napisano

mam podobny problem, z tym że muszę kilka razy przełączać pomiędzy benzyną i lpg żeby zaczął pracować na lpg. Ma to chyba także związek z temperaturą silnika...

Rozumiem że należy wyczyścić elektrozawór znajdujący się na parowniku, jak się do tego zabrać ?

Napisano

i silniczek krokowy.

Elektrozawór rozbiera się prosto, odkręcasz śrubę kluczem chyba 17od góry, zsuwasz cewkę w niebieskim plastiku, następnie odkręcasz od reduktora. Trzeba uważać tylko żeby nie zgubić sprężynki.

Napisano

dziękuję, tak przeczyściłem krokowy parę dni wcześniej, wczoraj zdjąłem cewkę ale ni cholery nie mogłem odkręcić reszty siedzącej w reduktorze, jedynie pokręciłem trzpieniem i o dziwo dzisiaj rano przełączył na lpg za pierwszym razem...

A tak przy okazji, gdzie w W-wie (najlepiej okolice Targówka) znajdę dobrego gazownika ? mam instalację Elpigaz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.