Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciągłe duszności - ręce opadają :(

Featured Replies

Napisano

Witam, Koledzy poradźcie coś bo mnie trafi ... Maryśka 1.6 98r. - od roku walczę z duszeniem. Na zimnym bardzo jest to odczuwalne - na ciepłym troszkę mniej ale też. Komputer pokazuje że wszystko jest ok. Dodam że objawy nasilają się jak na dworze jest cieplej - zimą chodzi całkiem ok. Wymieniłem już chyba wszystko co było możliwe ale nic to nie daje. Rano zaraz po odpaleniu jest uczucie jakby zapłon nie był płynny - silnik troszkę dygocze i tak jakbym wyczuwał minimalne przerwy w zapłonie. Kable, świece, cewka i sonda wymienione - zero poprawy. Uwaga teraz ciekawostka - po wymianie cewki było lepiej przez jakieś dwa dni po czym stopniowo zaczynało się pogarszać aż wróciło do stanu sprzed wymiany cewki. Może to coś z komputerem ?? Zanim się dopasuje jest ok, a po dopasowaniu kicha ?? Rok temu czyściłem wtryskiwacze i przepustnicę. Wymieniłem czujnik zasysanego powietrza i nic. Kompresja jest OK.

Napisano

a w jakim stanie jest uklad wydechowy, czy zcasem sypiacy kat nie zatkal ukladu ?

Napisano
  • Autor

Katalizatora nie mam już od dawna - mam strumienicę - fakt że ostatnio mam jakieś metaliczne brzęczenie z wydechu jak przyspieszam ale myślę że to nie to.

Napisano

adaptacja skasowana?

parametry ciepłego silnika (z komputera) posiadasz?

Napisano
  • Autor

> no dobra, a co rozumiesz po przez duszenie sie ?

- Przez Duszenie rozumiem sytuację w której wciskam gaz, a auto zbiera się do pewnego momentu a potem występuje uczucie jakby coś trzymało go za gardło - tak jakby gaz się kończył - jakby ktoś nagle zmniejszył dopływ paliwa - uczucie jest takie jakby wciskanie gazu nic nie dawało bo auto jedzie cały czas z tą samą prędkością - jakby ktoś ciągnął za ręczny podczas dodawania gazu.

- Niestety wydruków nie posiadam :/ Na Examiner jeżdżę do zaprzyjaźnionego mechanika ale nigdy nie prosiłem go o wydruk :/.

Po skasowaniu adaptacji jest może ciut lepiej ale tylko przez kilka godzin - potem wszystko wraca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.